Warmtepomp Andijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Andijk? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een relatief goedkope en verantwoorde manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €285,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van verscheidene variabelen. Op deze pagina lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Andijk.
warmtepomp-installateur-1619

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode-regio1619
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31470 M3
Stroom-gebruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Andijk

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit honderden installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Andijk kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter checkt grondig jouw huis en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Andijk? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door onze vergelijker ontdek jij vandaag nog leveranciers en installateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1619).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als soort huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt energie uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. In de paragraaf hierna tref je waardevolle informatie m.b.t. actuele warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Andijk kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en de besparing loopt op tot €220,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €4.900 en €23.500. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elke merk heeft weer individuele kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.250 en €4.850 bij een verwarmingsmonteur uit Andijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-andijk

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar het mooie is, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Middels een royale subsidie profiteer jij van een interessante terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €5800. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €2600. De uiteindelijke rekening kan men berekenen met specifieke variabelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12400 – €27800Hoge besparing, relatief duur
Water-water€13500 – €23500Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4300 – €6250CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3550 – €6675Lage installatiekosten, buitenunit maakt geluid
Hybride€2500 – €5650Gemakkelijk te plaatsen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Andijk gebruikt om en nabij 1470 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energieleverancier als Eneco of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing schatten we op €270 tot €360. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €160 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1000m3€733
Buitenlucht2800kWh€513€220
Bodemwarmte1850kWh€367€367
Hybride1500 kWh + 400 M3€550€183

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Andijk?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele van deze voorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem wordt aangesloten op jouw normale CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Medemblik?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening via de gemeente Medemblik. Het is een unieke lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.medemblik.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Gelukkig, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Andijk. De omvang van de subsidie hangt af van energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €750 tot gemiddeld €2750. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Andijk (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze plusminus €1925.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal zo’n €2325.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
AermecWRL-H 08131 KW€4900,-
ImmergasMagis Combo 55 KW€1800,-
WolfBWS-1-1618 KW€3600,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een prettig klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Andijk aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie resulteert in een gezond binnenklimaat zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door onze verwarming en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!