Warmtepomp Zaanstad

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Zaanstad? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie gebruikt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een efficiënte en verantwoorde benadering om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €280,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan profiteer je van een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan verscheidene facetten. Op deze pagina lees jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Zaanstad.
warmtepomp-installateur-1544

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Kan het huis ook koelen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Veilige oplossing
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode-regio1544
Netnummer075 (+3175)
Gasgebruik M31220 M3
Stroomgebruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Zaanstad

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit allerlei onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zaanstad kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Zaanstad? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Op basis van de warmtepomp-vergelijker vergelijk je waardevolle installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1544).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp onttrekt energie uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Onderstaand check je actuele gegevens die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Zaanstad heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.300 en €22.500. We gaan verder in op vier verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elke installatie wordt gekenmerkt door pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van energie uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.125 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit Zaanstad (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zaanstad

Interessante systemen:


Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Echter, het betekent een significant lagere energierekening. Middels een royale subsidie haal je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €7100. Het hybride systeem is er vanaf €3400. De uiteindelijke investering komt tot stand door allerlei factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €25300Veel vermogen, erg duur
Water-water€17100 – €24600Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5500 – €6125Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5450 – €6900Aansluitbaar op CV, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2925 – €5100Simpele oplossing voor thuis

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Zaanstad verbruikt plusminus 1220 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Eneco of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De maximale besparing vinden we terug tussen de €215 tot €325. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €195 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1125m3€702
Buitenlucht2725kWh€470€232
Bodemwarmte1925kWh€330€372
Hybride1350 kWh + 450 M3€505€197

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Zaanstad?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalzaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw bestaande HR-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Zaanstad?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval kan jij gebruik maken van een speciale groene lening via de gemeente Zaanstad. Het betreft een speciale lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.zaanstad.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Zaanstad. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €750 tot gemiddeld €2800. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Zaanstad (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op plusminus €1550.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij plusminus €2100.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€150, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Itho DaalderopWPU 65CO (545-0462)7 KW€2800,-
SandenGEU-45HP-PM + CENTOWER-2CD-3000 KW€1250,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-E 201.A109 KW€2200,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een comfortabel binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Zaanstad aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan mag je ervan uitgaan dat de warmte verloren gaat. Goede isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren betekent een gezond leefklimaat zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Zaandam Zuid, Poelenburg, Pelders- en Hoornseveld, Rosmolenwijk, Kogerveldwijk, Zaandam Noord, Oude Haven, Zaandam West, Nieuw West, Oud Koog a/d Zaan, Westerkoog, Oud Zaandijk, Rooswijk, Wormerveer, Krommenie Oost, Krommenie West, Assendelft-Zuid, Assendelft-Noord, Westzaan.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente