Warmtepomp Gulpen-Wittem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Gulpen-Wittem? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een efficiënte en milieuvriendelijke manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €350,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene zaken. Op warmtepomprevolutie.nl vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Gulpen-Wittem.
warmtepomp-installateur-6271

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Constante verwarming van de woning
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Weinig onderhoud nodig
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode-regio6271
Netnummer043 (+3143)
Gas-gebruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Gulpen-Wittem

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. We onderscheiden flink wat systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gulpen-Wittem biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de leefruimte zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Gulpen-Wittem? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. onze tool check je zonder problemen erkende installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6271).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de manier van isoleren. In de volgende paragraaf bekijk jij accurate toelichtingen m.b.t. de type warmtepompenen wat schikt naar jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Gulpen-Wittem kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.300 en €13.700. We spreken over vier verschillende soorten modellen. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van warmte uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw huidige CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.025 en €6.575 bij een verwarmingsmonteur uit Gulpen-Wittem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gulpen-wittem

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Maar, het draait uit op een fors lagere energierekening. Dankzij actuele subsidies geniet je van een korte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €5600. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2000. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van velerlei aspecten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €25600Veel besparen, dure installatie
Water-water€16400 – €20800Ook koelende functie
Lucht-lucht€3500 – €6700Relatief voordelig
Lucht-water€3900 – €7000Ruimte subsidie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2850 – €6700Ook voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Gulpen-Wittem consumeert ongeveer 1650 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing vinden we terug tussen de €225 tot €375. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €125 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€669
Buitenlucht2325kWh€435€234
Bodemwarmte1675kWh€301€368
Hybride1425 kWh + 450 M3€468€201

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Gulpen-Wittem?

Niet alle woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden enkele voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. De pomp is actief naast jouw moderne HR-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Gulpen-Wittem?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan kan je kiezen voor de interessante groene lening bij de gemeenten Gulpen-Wittem. Het betreft een tijdelijke lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.gulpen-wittem.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Gulpen-Wittem. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €900 en kunnen oplopen tot €3350. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Gulpen-Wittem (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) heb je recht op circa €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze ong. €1850.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf ong. €2175.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€100, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
IBK / CLINTCHA/K/EP 242-P52 KW€6350,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW80 VHA + ERST20C-VM2C9 KW€2200,-
TraneCXAM 030 SE SQ53 KW€6450,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Onderstaand is er een actueel stappenplan van de warmteservice Gulpen-Wittem aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan vermijd je dat de warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Indien de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren zorgt voor een prettig wooncomfort zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente