Warmtepomp Eys

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Eys? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem gebruikt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een zuinige en ecologische benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €350,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan ontvang je een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van verschillende factoren. Als je iets verders scrollt vind jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Eys.
warmtepomp-installateur-6287

 • Minder CO-2 belasting
 • Kan ook werken als airco
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Weinig onderhoud nodig
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode-regio6287
Netnummer043 (+3143)
Gasgebruik M31650 M3
Stroom-verbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Eys

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden fors wat systemen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eys kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter onderzoekt jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Eys? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Geholpen door onze website doorzoek je direct erkende installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6287).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp gebruikt energie uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand lees je waardevolle toelichtingen inzake beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Eys heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 50% en de besparing loopt op tot €285,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.400 en €20.900. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke vorm heeft zijn eigen eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt energie uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een goede manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.300 en €6.925 bij een verwarmingsmonteur uit Eys (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eys

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar het mooie is, je realiseert veel minder stookkosten. Via de hoge subsidie profiteer je van een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €5700. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €1900. De totaalprijs wordt getekend door verschillende factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €26100Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€14200 – €22000Kan ook koelen
Lucht-lucht€4500 – €6750Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4000 – €6975Weinig onderhoud, buitenunit in zicht
Hybride€2625 – €6850Ook voor oudere woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Eys consumeert grofweg 1650 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energie aanbieder als Budget Energie of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing schatten we op €260 tot €305. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €150 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1075m3€716
Buitenlucht2300kWh€487€229
Bodemwarmte1900kWh€344€372
Hybride1600 kWh + 500 M3€523€193

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Eys?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie wordt aangesloten op jouw huidige HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Gulpen-Wittem?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening in de regio Gulpen-Wittem. Het is een interessante lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.gulpen-wittem.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Eys. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €800 tot doorgaans €1650. Interesse naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Eys (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op zo’n €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je ong. €1825.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal circa €2200.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClivetWSHN-XEE2 MF 10.236 KW€5400,-
RemehaE-HP AW 84 Cool Plus47 KW€6000,-
ClivetWSAN-XIN 51 exc7 KW€1850,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een gezonde leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Eys aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo zorg je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Goede isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie leidt tot een aangenaam binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit de verwarming en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!