Warmtepomp Beek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Beek? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie onttrekt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een zuinige en verantwoorde oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €350,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door allerlei variabelen. Verderop lees je praktische info over een warmtepomp kopen in Beek.
warmtepomp-installateur-6191

 • Kies voor een beter milieu
 • Constante temperatuur
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieLimburg
GemeenteBeek
Postcodegebied6191
Netnummer0316 (+31316)
Gasgebruik M31600 M3
Stroom-verbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Beek

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er zijn tal van toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Beek kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter bekijkt het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Beek? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van deze website doorzoek je veelzijdige verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6191).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals type en leeftijd huis, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp haalt energie uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop check je actuele gegevens ten aanzien van de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Beek kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €270,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.300 en €21.500. We spreken over 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke installatie heeft zijn eigen kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel op gas. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.525 en €4.250 bij een verwarmingsmonteur uit Beek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-beek

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is allereerst een forse investering. Dat is niet voor niets, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Middels actuele subsidies behaal je een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €7900. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3100. De eindfactuur is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €27500Veel besparen, prijzig
Water-water€16700 – €23600Beste rendement
Lucht-lucht€5050 – €6850Eenvoudige installatie
Lucht-water€4400 – €6175Lage installatiekosten, veel stroom benodigd
Hybride€2175 – €5600Ook voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Beek verbruikt om en nabij 1600 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energie aanbieder als Delta of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing varieert van €260 tot €345. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €130 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1225m3€662
Buitenlucht2475kWh€463€199
Bodemwarmte1975kWh€331€331
Hybride1500 kWh + 400 M3€497€166

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Beek?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er zijn verschillende mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Hij maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem is actief naast jouw reguliere HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Beek?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan is er een speciale groene lening via de gemeente Beek. Het betreft een speciale lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.gemeentebeek.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, veelal is er de ISDE-subsidie Beek. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met energielabel en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €625 en lopen op tot wel €2650. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Beek (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je circa €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op circa €1675.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2175.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 7113 KW€2450,-
Mitsubishi ElectricZHM112Y11 KW€2400,-
TraneCXAM 023 HE SQ44 KW€5550,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een aangenaam leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Beek aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren resulteert in een optimaal binnenklimaat zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de CV-installatie en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Beek – Spaubeek, Beek-Zuid.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente