Warmtepomp Maastricht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Maastricht? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een relatief goedkope en verantwoorde wijze om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €250,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen diverse factoren. Verderop tref jij verdere details over een warmtepomp kopen in Maastricht.
warmtepomp-installateur-6201

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Weinig onderhoud
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieLimburg
GemeenteMaastricht
Postcode6201
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomgebruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Maastricht

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan meerdere installaties. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Maastricht kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Maastricht? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met warmtepomprevolutie.nl vergelijk je in enkele stappen (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6201).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn categorie woning, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat profiteert van warmte uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. Op deze pagina tref je accurate informatie inzake alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Maastricht heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €325,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.000 en €19.100. We spreken over 4 verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elk model heeft weer individuele voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw bestaande HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.725 en €7.250 bij een verwarmingsmonteur uit Maastricht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-maastricht

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Gelukkig, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Dankzij een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs heb jij een goede terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €6400. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €2200. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van verscheidene onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €25700Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€13500 – €24700Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3950 – €7450CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5450 – €6950Lage installatiekosten, veel stroomverbruik
Hybride€2600 – €6150Goede tussenoplossing

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Maastricht gebruikt ongeveer 1220 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier als Engie of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing ligt tussen de €210 tot €320. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €185 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€676
Buitenlucht2500kWh€446€230
Bodemwarmte1950kWh€311€365
Hybride1500 kWh + 400 M3€480€196

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Maastricht?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat vereisten: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij werkt samen met jouw bestaande CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Maastricht?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening bij de gemeenten Maastricht. Kort gezegd een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.gemeentemaastricht.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Maastricht. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €900 tot gemiddeld €2400. Interesse naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Maastricht (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je ongeveer €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze ongeveer €1575.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal plusminus €2150.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
IBK / CLINTCWW/K/WP 4115 KW€3300,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW120 YHA + EHST20C-VM2C11 KW€2400,-
VaillantflexoCOMPACT VWF 118/4 + VWL 11/4 SA (0010016684)9 KW€2200,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Hieronder kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Maastricht aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor voorkom je dat de warmte je huis weer verlaat. Grondige isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren draait uit op een comfortabele leefomgeving zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Centrum, Buitenwijk Zuidwest, Buitenwijk West, Buitenwijk Noordwest, Buitenwijk Oost, Buitenwijk Noordoost, Buitenwijk Zuidoost.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!