Warmtepomp Eijsden-Margraten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Eijsden-Margraten? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een zuinige en duurzame wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en je bespaart al snel €310,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende elementen. Op warmtepomprevolutie.nl check jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Eijsden-Margraten.
warmtepomp-installateur-6252

 • Een verantwoorde warme woning
 • Ook in staat woning te koelen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Hoog rendement

ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6252
Netnummer043 (+3143)
Gasgebruik M31740 M3
Stroomgebruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energiekosten€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Eijsden-Margraten

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met diverse producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eijsden-Margraten kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Eijsden-Margraten? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij onze website check je moeiteloos verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6252).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals soort woning, de staat van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie neemt energie uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. In de volgende paragraaf tref jij toepasbare adviezen ten aanzien van alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Eijsden-Margraten kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €185,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.400 en €20.600. We werken op dit moment met 4 verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke merk heeft zijn eigen gebruikstoepassing, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.250 en €6.350 bij een verwarmingsmonteur uit Eijsden-Margraten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eijsden-margraten

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door een hoge subsidie krijg je een beperkte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €5900. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €2900. De totaalprijs is gebaseerd op velerlei onderdelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €23400Veel besparen, prijzig
Water-water€17900 – €23900Kan ook koelen
Lucht-lucht€5400 – €6875Kan ook als airco werken
Lucht-water€4200 – €6550Ruimte subsidie, verbruikt veel stroom
Hybride€2125 – €6100Zeer betaalbaar

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Eijsden-Margraten verbruikt circa 1740 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energieleverancier als Eneco of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €280 tot €315. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €125 (per jaar). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1000m3€667
Buitenlucht2375kWh€460€207
Bodemwarmte1725kWh€327€340
Hybride1300 kWh + 600 M3€494€173

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Eijsden-Margraten?

Niet alle woningen zijn even interessant. We hanteren verschillende vereisten: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride oplossing moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem is actief naast jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Eijsden-Margraten?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? In dit scenario hebben we de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Eijsden-Margraten. Het is een aantrekkelijke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.eijsden-margraten.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, normaliter is er de ISDE-subsidie Eijsden-Margraten. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €975 en lopen op tot wel €2250. Benieuwd hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Eijsden-Margraten (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergeven ze ongeveer €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze ongeveer €1975.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal plusminus €2225.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€175, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
IBK / CLINTCHA/K/EP 182-P41 KW€5250,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW100 YHA + ERST20C-VM2C9 KW€2200,-
TraneCXAM 026 HE Ccpt49 KW€6050,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Eijsden-Margraten aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hiermee voorkom je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Gedegen isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren leidt tot een gezond leefklimaat zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De gevraagde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Eijsden, Gronsveld, Margraten, Cadier en Keer, Sint Geertruid, Mheer – Noorbeek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente