Warmtepomp Stein

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Stein? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een economische en verantwoorde manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €330,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. In het volgende kopje tref jij meer info over een warmtepomp kopen in Stein.
warmtepomp-installateur-6171

 • Een duurzame oplossing
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieLimburg
GemeenteStein
Postcode-regio6171
Netnummer046 (+3146)
Gas-verbruik M31520 M3
Stroomgebruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Stein

Het laten installeren van een warmtepomp is een complex proces. Je hebt keuze uit diverse versies. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Stein kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter bestudeert de woning en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Stein? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels onze vergelijker check je in enkele stappen verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6171).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Binnen 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Verderop ontdek je handige adviezen over populaire warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Stein heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €225,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €5.700 en €21.100. We differentiëren vier verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is de bron van energie. Elk type installatie heeft relevante kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.700 en €5.800 bij een verwarmingsmonteur uit Stein (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-stein

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Maar, je realiseert veel lagere gaskosten. D.m.v. een hoge subsidie realiseer je een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €7900. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2100. De factuur komt tot stand door diverse aspecten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €23400Veel vermogen, prijzig
Water-water€18000 – €24900Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4750 – €7075Verwarmen en koelen
Lucht-water€4600 – €7350Goedkope installatie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2875 – €6500Hoge subsidie

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Stein consumeert plusminus 1520 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energiemaatschappij als Delta of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing schommelt tussen €220 tot €350. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €155 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1100m3€688
Buitenlucht2375kWh€454€234
Bodemwarmte1700kWh€316€372
Hybride1500 kWh + 375 M3€488€200

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Stein?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een aantalvereisten: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. De installatie wordt aangesloten op jouw bestaande HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Stein?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening in de regio Stein. Het is een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.gemeentestein.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Stein. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als model en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €875 tot maar liefst €3650. Informeren naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Stein (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je circa €1725.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal pakweg €2325.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
iDMTERRA AL 60 Max; 81031349 KW€6050,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW120 YHA + ERSC-VM2C11 KW€2400,-
VaillantaroTHERM VWL 85/3 A7 KW€2000,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Stein aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie leidt tot een optimaal binnenklimaat zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat stroom nodig. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Stein, Elsloo, Urmond.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente