Warmtepomp Reijmerstok

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Reijmerstok? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem gebruikt warmte uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een zuinige en milieuvriendelijke wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 50% en je profiteert van een besparing tot wel €180,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van meerdere zaken. In het volgende kopje bekijk je meer info over een warmtepomp kopen in Reijmerstok.
warmtepomp-installateur-6274

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Comfortabel leefcomfort
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Eenvoudig te bedienen
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6274
Netnummer043 (+3143)
Gas-gebruik M31650 M3
Stroom-verbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Reijmerstok

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met flink wat installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Reijmerstok kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Reijmerstok? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van onze tool vind je eenvoudig erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6274).
 2. Omschrijf de woning. Voorbeelden zijn type huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna ontdek je samengestelde toelichtingen over beschikbare warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Reijmerstok kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €290,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.200 en €24.300. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder heeft weer individuele kenmerken, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.050 en €4.950 bij een verwarmingsmonteur uit Reijmerstok (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-reijmerstok

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is primair een prijzige installatie. Gelukkig, het resulteert in veel minder stookkosten. Middels een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs profiteer je van een beperkte terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6800. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €3100. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door meerdere randvoorwaarden als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €26700Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€14800 – €22700Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4250 – €6700Verwarmen en koelen
Lucht-water€5050 – €6825Goedkoop, geplaatst met buitenunit
Hybride€2125 – €5800Ook voor oudere woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Reijmerstok verbruikt circa 1650 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energiemaatschappij als Engie of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €205 tot €320. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €195 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

Soort systeem EnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€709
Buitenlucht2600kWh€475€234
Bodemwarmte2100kWh€333€376
Hybride1400 kWh + 450 M3€510€199

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of grondwater. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Reijmerstok?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen enkele van deze eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp werkt samen met jouw huidige gasketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Gulpen-Wittem?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan is er een optie voor de unieke groene lening in de regio Gulpen-Wittem. Het is een unieke lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.gulpen-wittem.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Reijmerstok. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €750 tot plusminus €3000. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Reijmerstok (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze circa €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je pakweg €1925.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal zo’n €2475.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClivetWSHN-EE 10147 KW€6500,-
RemehaRemeha GasHP 3536 KW€4600,-
ClimerHTM02013 KW€2600,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten heb je een aangename leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een handig stappenplan van de warmteservice Reijmerstok aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hiermee zorg je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren draait uit op een aangenaam leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!