Warmtepomp Meerssen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Meerssen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Dit systeem benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een efficiënte en milieuvriendelijke wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €345,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van verscheidene facetten. Op onze website check jij verdere details over een warmtepomp kopen in Meerssen.
warmtepomp-installateur-6231

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode-regio6231
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31720 M3
Stroom-verbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Meerssen

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit tal van toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Meerssen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt jouw woning en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Meerssen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. deze website vind jij direct de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (6231).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. Na zo’n 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website bekijk je praktische gegevens inzake de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Meerssen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en je bespaart al snel €205,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.900 en €22.800. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke vorm wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een prima oplossing om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de praktijk slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.875 en €5.225 bij een verwarmingsmonteur uit Meerssen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-meerssen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Echter, het draait uit op veel lagere gaskosten. Via actuele subsidies geniet je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €6100. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €2300. De eindfactuur komt tot stand door meerdere facetten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €26700Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€17800 – €20500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3850 – €7125Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4350 – €7025Koelende functie, hoog energiegebruik
Hybride€2775 – €6850Goede tussenoplossing

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Meerssen verbruikt plusminus 1720 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier als Engie of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing ligt tussen de €255 tot €345. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €175 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1250m3€677
Buitenlucht2775kWh€454€223
Bodemwarmte1650kWh€318€359
Hybride1425 kWh + 375 M3€487€190

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of grondwater. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Meerssen?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We noemen meerdere zaken: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De pomp is een aanvulling op jouw normale gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Meerssen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval hebben we de unieke groene lening in de regio Meerssen. Het betreft een unieke lening met verwaarloosbare rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.meerssen.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Meerssen. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €725 tot doorgaans €3250. Benieuwd naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Meerssen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je ong. €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je pakweg €1725.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij ong. €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
IBK / CLINTCWW/K/WP 5117 KW€3500,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-W50 VHA + EHPT20X-VM2C4 KW€1700,-
VaillantflexoTHERM VWF 57/4 + VWL 11/4 SA (0010016677)5 KW€1800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten heb je een comfortabel binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Meerssen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Gedegen isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Vaak gaat het om isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Als de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie is belangrijk voor een gezond leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de verwarming en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Meerssen, Ulestraten, Bunde – Geulle.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente