Warmtepomp Elkenrade

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Elkenrade? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie profiteert van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een zuinige en verantwoorde manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €265,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door diverse elementen. Op onze website check jij meer info over een warmtepomp kopen in Elkenrade.
warmtepomp-installateur-6289

 • Draag bij aan een milieu
 • Ook koelen is mogelijk
 • Een keuze voor de toekomst
 • Eenvoudig te bedienen
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode-regio6289
Netnummer043 (+3143)
Gasgebruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Elkenrade

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. We onderscheiden tientallen versies. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Elkenrade biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter inspecteert het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Elkenrade? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij binnen enkele minuten verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6289).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als soort huis, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 7 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De pomp benut de energie uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. Op deze pagina bekijk je bruikbare raadgeving aangaande alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Elkenrade heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart al snel €280,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €5.100 en €11.900. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elke leverancier heeft weer individuele eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.825 en €4.225 bij een verwarmingsmonteur uit Elkenrade (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-elkenrade

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is initieel een forse investering. Maar het mooie is, het mondt uit in veel minder stookkosten. Middels aantrekkelijk subsidies realiseer je een korte terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €7700. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €3000. De uiteindelijke investering is gebaseerd op specifieke facetten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €23400Veel vermogen, dure installatie
Water-water€13900 – €20800Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5250 – €7300Lage aanschafprijs
Lucht-water€5400 – €6425Goedkope installatie, veel stroom benodigd
Hybride€2525 – €6950Voor veel woningen interessant

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Elkenrade consumeert pakweg 1650 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing varieert van €215 tot €310. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €160 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1025m3€717
Buitenlucht2725kWh€495€222
Bodemwarmte1775kWh€351€366
Hybride1300 kWh + 400 M3€531€186

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als lucht van buiten of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Elkenrade?

Niet alle huizen zijn even interessant. Er gelden een stuk of wat zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij sluit je aan op jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Gulpen-Wittem?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval is er de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Gulpen-Wittem. Het gaat om een kortlopende lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.gulpen-wittem.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Elkenrade. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €500 tot gemiddeld €3850. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Elkenrade (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je zo’n €1600.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij pakweg €2400.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€200, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ClivetWSHN-XEE2 MF 12.242 KW€6000,-
RemehaE-HP AW 88 Ace45 KW€5800,-
ClivetWSAN-XIN 71 exc9 KW€2050,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een optimale leefomgeving. Hoe werkt dit? In het volgende stukje vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Elkenrade aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en zolderisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren draait uit op een optimaal leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit de verwarming van ons huis en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken met stroom. Dit stukje elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!