Warmtepomp Ingber

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Ingber? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat benut de warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een voordelige en verantwoorde wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €240,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Goed nieuws, want dan heb je recht op een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan verschillende facetten. Op onze website ontdek jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Ingber.
warmtepomp-installateur-6273

 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Veel geld besparen

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode-regio6273
Netnummer043 (+3143)
Gas-verbruik M31650 M3
Stroomgebruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Ingber

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit tal van versies. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ingber kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt jouw woning en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Ingber? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels onze tool vergelijk jij vandaag nog installateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6273).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het CV-water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Hieronder ontdek jij toepasbare informatie met betrekking tot populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Ingber heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €340,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €6.700 en €22.500. We gaan verder in op 4 verschillende type installaties. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem wordt aangesloten op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak slaat dit op een mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.675 en €4.750 bij een verwarmingsmonteur uit Ingber (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ingber

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is allereerst een forse investering. Dat is niet voor niets, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies heb jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €6000. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €2000. De factuur wordt berekend door velerlei factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €27700Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€17000 – €23000Beste rendement
Lucht-lucht€4200 – €6225Eenvoudige installatie
Lucht-water€5500 – €7175Lage installatiekosten, buitenunit maakt geluid
Hybride€2625 – €5850Voor veel woningen interessant

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Ingber gebruikt circa 1650 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energiemaatschappij als Energiedirect of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing schatten we op €265 tot €350. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €150 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1200m3€708
Buitenlucht2600kWh€467€241
Bodemwarmte2075kWh€326€382
Hybride1575 kWh + 450 M3€503€205

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Ingber?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen een paar voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Gulpen-Wittem?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan is er de erkende groene lening in de gemeente Gulpen-Wittem. Het betreft een unieke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.gulpen-wittem.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Ingber. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €900 tot doorgaans €3750. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in september 2022 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Ingber (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je zo’n €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze pakweg €1700.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf plusminus €2425.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€175, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClivetWSHN-EE 9136 KW€5400,-
RemehaTzerra HP 40-5c4 KW€1700,-
ClimerHTM01610 KW€2150,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een prettig klimaat in huis. Hoe werkt dit? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Ingber aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hierdoor vermijd je dat warme lucht binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is spouwmuurisolatie en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren zorgt voor een aangename leefomgeving zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken komt voort uit de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!