Warmtepomp Heijenrath

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Heijenrath? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een economische en verantwoorde aanpak om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €280,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van meerdere factoren. In het volgende kopje ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in Heijenrath.
warmtepomp-installateur-6276

 • Een verantwoorde warme woning
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcodegebied6276
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Heijenrath

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Het aanbod omslaat honderden installaties. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heijenrath kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Heijenrath? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. de warmtepomp-vergelijker bekijk je eenvoudig verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6276).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. In een week ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat onttrekt warmte uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. Onderstaand lees jij toepasbare details die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Heijenrath heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en de potentiële besparing ligt op €190,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.700 en €23.700. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elk type installatie heeft weer individuele plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een voordelige oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.175 en €4.650 bij een verwarmingsmonteur uit Heijenrath (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heijenrath

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Maar, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van een royale subsidie behaal je een snelle terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €5600. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2900. Het prijskaartje is gebaseerd op verscheidene randvoorwaarden zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12500 – €24700Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€13900 – €22300Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4300 – €6250Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4000 – €6400Koelende functie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2700 – €6250Interessante prijzen

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Heijenrath verbruikt ong. 1650 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier als Delta of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing vinden we terug tussen de €245 tot €375. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €190 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1000m3€710
Buitenlucht2525kWh€483€227
Bodemwarmte1975kWh€341€369
Hybride1525 kWh + 600 M3€518€192

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als lucht van buiten of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Heijenrath?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalzaken: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. De installatie wordt aangesloten op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Gulpen-Wittem?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? Dan is er de erkende groene lening in de gemeente Gulpen-Wittem. Het gaat om een aantrekkelijke lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.gulpen-wittem.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, meestal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Heijenrath. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €775 tot gemiddeld €1600. Interesse naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Heijenrath (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze zo’n €1550.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2250.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€175, met name A++ labels).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClivetWSHN-EE 12148 KW€6600,-
RemehaRemeha Air Water HP 5 Warmtepomp 76071264 KW€1700,-
ClimerHTM02417 KW€3000,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een optimaal wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Heijenrath aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hiermee voorkom je dat de warmte in de woning verloren gaat. Gedegen isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren resulteert in een prettige leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De gevraagde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!