Warmtepomp Mechelen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Mechelen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een voordelige en verantwoorde benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €185,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan krijg je een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van meerdere aspecten. Op deze pagina tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in Mechelen.
warmtepomp-installateur-6281

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Weinig storingen
 • Flinke besparing

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcodegebied6281
Netnummer043 (+3143)
Gas-gebruik M31650 M3
Stroomgebruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Mechelen

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Er bestaan verschillende producten. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Mechelen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter analyseert het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Mechelen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door deze website ontdek jij veelzijdige installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6281).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan type en leeftijd huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Na uiterlijk een week krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina check je accurate details over actuele warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Mechelen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de besparing loopt op tot €210,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.500 en €12.400. We spreken over vier verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elke aanbieder heeft weer individuele gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van warmte uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw moderne gasketel. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.350 en €7.225 bij een verwarmingsmonteur uit Mechelen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-mechelen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het mondt uit in een fors lagere energierekening. D.m.v. ISDE subsidie behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €6100. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2400. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend a.d.h.v. specifieke randvoorwaarden zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €24600Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€15400 – €24800Kan ook koelen
Lucht-lucht€5300 – €6775Lage aanschafprijs
Lucht-water€5300 – €6100Hoge subsidie, vraagt veel stroom
Hybride€2225 – €5600Goed voor EPC waarde

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Mechelen consumeert grofweg 1650 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier van energie als Engie of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €230 tot €350. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €140 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1125m3€713
Buitenlucht2350kWh€463€250
Bodemwarmte1900kWh€321€392
Hybride1550 kWh + 575 M3€499€214

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Mechelen?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat zaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie sluit je aan op jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Gulpen-Wittem?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening in de regio Gulpen-Wittem. Het is een unieke lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.gulpen-wittem.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, meestal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Mechelen. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €775 tot wel €2000. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Mechelen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je grofweg €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze plusminus €1875.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf plusminus €2375.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€200, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClivetWSHN-XEE2 14.249 KW€6700,-
RemehaE-HP AW 42 Cool Plus24 KW€3700,-
ClivetWSAN-XIN 21 exc3 KW€1450,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een aangenaam klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand tref je een handig stappenplan van de warmteservice Mechelen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Zodoende vermijd je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Goede isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Slim ventileren is belangrijk voor een optimaal binnenklimaat zonder verspilling van energie. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van het energiegebruik heeft te maken met verwarmen en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van elektriciteit. Deze elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!