Warmtepomp Slenaken

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Slenaken? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en ecologische manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door verschillende facetten. Op deze pagina check je praktische info over een warmtepomp kopen in Slenaken.
warmtepomp-installateur-6277

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Klaar voor de toekomst
 • Gemakkelijke installatie
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcodegebied6277
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomgebruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Slenaken

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Er zijn verschillende installaties. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Slenaken kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert het huis en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Slenaken? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels onze tool bekijk jij in korte tijd installateurs in je woonplaats. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6277).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website doorzoek jij samengestelde informatie met betrekking tot actuele warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Slenaken kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €225,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €7.000 en €22.900. Er bestaan in Nederland vier verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft weer individuele voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt warmte uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.175 en €5.475 bij een verwarmingsmonteur uit Slenaken (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-slenaken

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op veel lagere gaskosten. Met behulp van ISDE subsidie realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €6900. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €1900. De uiteindelijke investering wordt bepaald aan de hand van verscheidene randvoorwaarden als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €27800Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€15000 – €22200Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4500 – €6050Kan ook als airco werken
Lucht-water€5050 – €6475Weinig onderhoud, buitenunit in zicht
Hybride€2800 – €7000Hoge subsidie

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Slenaken gebruikt plusminus 1650 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een energieleverancier als Engie of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing komt uit tussen de €250 tot €370. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €155 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1050m3€711
Buitenlucht2450kWh€491€220
Bodemwarmte1875kWh€348€363
Hybride1400 kWh + 550 M3€526€185

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Slenaken?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Dit systeem is actief naast jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Gulpen-Wittem?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dat geval is er de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Gulpen-Wittem. Het is een tijdelijke lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.gulpen-wittem.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Echter, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Slenaken. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €850 tot doorgaans €2550. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Slenaken (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze ong. €1950.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij ong. €2175.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€275, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClivetWSHN-XEE2 10.236 KW€5400,-
RemehaE-HP AW 42 Plus24 KW€3700,-
ClimerHTM03021 KW€3400,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Slenaken aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee vermijd je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is de basis van een duurzaam huis. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren zorgt voor een gezond binnenklimaat zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van stroom. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!