Warmtepomp Beutenaken

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Beutenaken? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een zuinige en ecologische manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €330,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan diverse facetten. Op warmtepomprevolutie.nl vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Beutenaken.
warmtepomp-installateur-6278

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Klaar voor de toekomst
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode-regio6278
Netnummer043 (+3143)
Gasgebruik M31650 M3
Stroomgebruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Beutenaken

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Er is keuze uit diverse versies. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Beutenaken heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter onderzoekt het huis en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Beutenaken? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Gebruikmakend van de warmtepomp-vergelijker doorzoek je snel en eenvoudig de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6278).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. In circa 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de paragraaf hierna check jij accurate informatie over alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Beutenaken heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm sanitair water op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €205,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.700 en €20.800. We differentiëren 4 verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elk systeem heeft zijn eigen gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel. Een voordelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.025 en €5.900 bij een verwarmingsmonteur uit Beutenaken (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-beutenaken

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Maar, het resulteert in een fors lagere energierekening. Door middel van de huidige subsidies heb je een korte terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6700. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2900. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op meerdere facetten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €26500Hoog rendement, hoge investering
Water-water€15400 – €21400Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4250 – €7400Verwarmen en koelen
Lucht-water€4950 – €7375Goedkoop, hoog stroomgebruik
Hybride€2950 – €5450Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Beutenaken gebruikt grofweg 1650 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een energiemaatschappij als Greenchoice of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing ligt tussen de €270 tot €360. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €145 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1225m3€712
Buitenlucht2300kWh€498€214
Bodemwarmte1600kWh€356€356
Hybride1375 kWh + 500 M3€534€178

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Beutenaken?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. In het geval van het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp werkt feitelijk samen met jouw reguliere HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Gulpen-Wittem?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval kan je profiteren van de unieke groene lening van je gemeente Gulpen-Wittem. Het is een speciale lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.gulpen-wittem.nl. Mogelijk ook interessant: het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, in de meeste gevallen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Beutenaken. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €525 tot plusminus €2900. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Beutenaken (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze circa €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze om en nabij €1700.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf plusminus €2025.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClivetWSHN-XEE2 12.242 KW€6000,-
RemehaE-HP AW 44 Ace23 KW€3600,-
ClimerHTM03624 KW€3700,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een comfortabel wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Beutenaken aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo vermijd je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren mondt uit in een aangename leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm water. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. De nodige stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!