Warmtepomp Wijlre

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Wijlre? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke wijze om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en je bespaart al snel €215,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? In dat geval kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van meerdere aspecten. Hierna tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Wijlre.
warmtepomp-installateur-6321

 • CO-2 uitstoot beperken
 • In de zomer een koelende functie
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcodegebied6321
Netnummer043 (+3143)
Gas-gebruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Wijlre

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat velerlei toepassingen. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wijlre kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter checkt grondig de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een professionele goedkope warmtepomp in Wijlre? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van deze website vind je binnen enkele minuten erkende installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (6321).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals soort woning, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Na uiterlijk een week krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. Verderop ontdek je samengestelde aanbevelingen die gaan over populaire warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Wijlre kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €315,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.000 en €11.000. We werken op dit moment met 4 verschillende type systemen. Het onderscheid is de energiebron. Elk model heeft weer individuele plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.150 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Wijlre (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wijlre

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is initieel een forse investering. Dat is niet voor niets, je realiseert een fors lagere energierekening. Door middel van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs haal je een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing is al op de markt vanaf €7100. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2900. De totaalprijs wordt berekend door meerdere randvoorwaarden zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €27700Passief koelen, prijzig
Water-water€14900 – €24000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3800 – €6650Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3500 – €6275Totaaloplossing, veel stroomverbruik
Hybride€2900 – €6250Zeer betaalbaar

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Wijlre verbruikt ong. 1650 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Essent of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing schommelt tussen €275 tot €400. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €150 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1150m3€724
Buitenlucht2400kWh€507€217
Bodemwarmte2100kWh€362€362
Hybride1500 kWh + 450 M3€543€181

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als lucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Wijlre?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Gulpen-Wittem?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de erkende groene lening in de gemeente Gulpen-Wittem. Het is een interessante lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.gulpen-wittem.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, veelal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Wijlre. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €650 en lopen op tot wel €4000. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wijlre (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op ongeveer €1650.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf ong. €2275.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€225, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Cordivari srlBollyterm® Home 800 KW€1250,-
RemehaMercuria E 16 kW Monofase9 KW€2200,-
ClivetWSAN-XIN 151 exc23 KW€3450,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een optimaal klimaat in huis. Hoe werkt dit? Hierbij kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Wijlre aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Zodoende vermijd je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is de basis van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie betekent een aangenaam klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit onze verwarming en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Deze stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!