Warmtepomp Epen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Epen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie onttrekt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een economische en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €220,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval krijg je een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen diverse zaken. Op deze pagina lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Epen.
warmtepomp-installateur-6285

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Constante verwarming van de woning
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Weinig storingen
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode-regio6285
Netnummer043 (+3143)
Gas-gebruik M31650 M3
Stroomgebruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Epen

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit honderden producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Epen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert de woning en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Epen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met onze vergelijker ontdek je binnen enkele minuten verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (6285).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals type woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. In een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Onderstaand ontdek je handige details over actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Epen kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €260,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.900 en €12.300. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk systeem heeft weer individuele plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.550 en €6.175 bij een verwarmingsmonteur uit Epen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-epen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, je realiseert flink lagere energiekosten. Via een royale subsidie behaal je een goede terugverdientijd. 0is er vanaf €7300. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2800. Het prijskaartje kan men berekenen met specifieke facetten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €25900Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€17600 – €21000Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3550 – €6600Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4100 – €7400Krachtige oplossing, verbruikt veel stroom
Hybride€2575 – €5900Ook voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Epen gebruikt pakweg 1650 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een leverancier als Delta of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €225 tot €350. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €135 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€714
Buitenlucht2375kWh€471€243
Bodemwarmte2025kWh€328€386
Hybride1575 kWh + 425 M3€507€207

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Epen?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn enkele van deze eisen: een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. De installatie werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Gulpen-Wittem?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening bij gemeente Gulpen-Wittem. Kort gezegd een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.gulpen-wittem.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Epen. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €525 en lopen op tot wel €3050. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Epen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je grofweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op ongeveer €1975.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf pakweg €2000.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClivetWSHN-XEE2 16.258 KW€7600,-
RemehaE-HP AW 44 Cool Ace23 KW€3600,-
ClivetWSAN-XIN 31 exc4 KW€1550,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een aangename leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Verderop doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Epen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor mag je ervan uitgaan dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventilatie

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie leidt tot een gezond klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van het energiegebruik komt voort uit het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!