Warmtepomp Wittem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Wittem? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een zuinige en ecologische methode uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de besparing loopt op tot €350,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan een aantal verschillende factoren. Hierna tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in Wittem.
warmtepomp-installateur-6286

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Kan het huis ook koelen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Onderhoudsarme investering
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode-regio6286
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31650 M3
Stroom-gebruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Wittem

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit meerdere producten. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wittem biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Wittem? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van onze website lees jij vandaag nog verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (6286).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals soort huis, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp neemt warmte uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Verderop bekijk je bruikbare details met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Wittem kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm tapwater met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €190,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €4.700 en €15.000. We gaan verder in op 4 verschillende type systemen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.400 en €5.175 bij een verwarmingsmonteur uit Wittem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wittem

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Middels een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs profiteer je van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €6000. Een hybride oplossing is er vanaf €2300. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door specifieke randvoorwaarden als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €25300Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€14200 – €24900Koelende functie
Lucht-lucht€4700 – €6825Kan ook als airco werken
Lucht-water€4250 – €6875goede performance, buitenunit maakt geluid
Hybride€2775 – €6000Zeer betaalbaar

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Wittem verbruikt om en nabij 1650 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Delta of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing schatten we op €260 tot €315. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €180 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1100m3€715
Buitenlucht2475kWh€479€236
Bodemwarmte1850kWh€336€379
Hybride1375 kWh + 550 M3€515€200

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Wittem?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn enkele van deze zaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie werkt samen met jouw moderne HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Gulpen-Wittem?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Gulpen-Wittem. Dit is een kortlopende lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.gulpen-wittem.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Wittem. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door model en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €600 tot ongeveer €2400. Interesse naar de september 2022 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Wittem (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze circa €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je zo’n €1800.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij zo’n €2025.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ClivetWSHN-XEE2 19.268 KW€8600,-
RemehaE-HP AW 84 Plus42 KW€5500,-
ClivetWSAN-XIN 41 exc5 KW€1650,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een aangenaam klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop is er een handig stappenplan van de warmteservice Wittem aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat warme lucht de woning ontglipt. Een solide isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren draait uit op een prettige leefomgeving zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van het energiegebruik vloeit voort uit de verwarming en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Dit stukje stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!