Warmtepomp Gulpen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Gulpen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een economische en milieuvriendelijke manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €270,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van diverse facetten. Hierna vind je meer info over een warmtepomp kopen in Gulpen.
warmtepomp-installateur-6271

 • Groene investering
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Diverse erkende installateurs
 • Onderhoudsarme investering
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcodegebied6271
Netnummer043 (+3143)
Gas-gebruik M31650 M3
Stroom-verbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Gulpen

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Je vindt velerlei oplossingen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gulpen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Gulpen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. onze website check jij veelzijdige erkende installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6271).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp profiteert van energie uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij praktische raadgeving omtrent de type warmtepompenen wat past bij jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Gulpen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €200,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.900 en €12.400. We werken op dit moment met vier verschillende type installaties. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk type heeft relevante voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw bestaande gasketel. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.075 en €5.125 bij een verwarmingsmonteur uit Gulpen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gulpen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar het mooie is, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Via aantrekkelijk subsidies heb jij een korte terugverdientijd. Een full-electric model kan je laten installeren voor €6100. Een hybride systeem koop je al vanaf €3400. De eindfactuur wordt vastgesteld door verschillende variabelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €26400Hoge subsidie, erg duur
Water-water€15600 – €22300Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4550 – €7500Kan ook als airco werken
Lucht-water€4500 – €7100Totaaloplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2925 – €5650Ook voor oudere woning

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Gulpen verbruikt circa 1650 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Essent of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €280 tot €400. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €160 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1075m3€707
Buitenlucht2750kWh€460€247
Bodemwarmte1825kWh€318€389
Hybride1550 kWh + 425 M3€495€212

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Gulpen?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Hij werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Gulpen-Wittem?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dit scenario kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Gulpen-Wittem. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.gulpen-wittem.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Gulpen. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €675 tot plusminus €2950. Informeren naar de maximale subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Gulpen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) vergoeden ze ong. €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze circa €1900.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij plusminus €2400.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€250, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClivetWSHN-EE 8131 KW€4900,-
RemehaHybrid Plus 40-5c4 KW€1700,-
ClimerHTM-A3616 KW€2750,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Bijgaand tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Gulpen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hiermee zorg je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie draait uit op een gezond klimaat in huis zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Gulpen, Wijlre, Eys, Wittem, Mechelen, Epen, Slenaken.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!