Warmtepomp Goeree-Overflakkee

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Goeree-Overflakkee? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een efficiënte en duurzame manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €270,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met een aantal verschillende factoren. Hierna lees je meer info over een warmtepomp kopen in Goeree-Overflakkee.
warmtepomp-installateur-3241

 • CO2 uitstoot beperken
 • Kan ook werken als airco
 • Het verwarmen van morgen
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode-regio3241
Netnummer0187 (+31187)
Gas-verbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Goeree-Overflakkee

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit verscheidene toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Goeree-Overflakkee heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Goeree-Overflakkee? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van onze vergelijker bekijk je binnen enkele minuten installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3241).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals type woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. Hierna lees jij bruikbare gegevens die gaan over beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Goeree-Overflakkee kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €245,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €6.400 en €12.500. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het onderscheid is de bron van energie. Elke merk heeft weer individuele pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.825 en €7.075 bij een verwarmingsmonteur uit Goeree-Overflakkee (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-goeree-overflakkee

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Echter, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Geholpen door actuele subsidies realiseer je een korte terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €6900. Een hybride variant kan je laten installeren voor €3400. De eindfactuur komt tot stand door velerlei factoren als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €26500Hoge subsidie, erg duur
Water-water€16500 – €21400Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3700 – €6475Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4700 – €6725goede performance, maakt relatief veel geluid
Hybride€2150 – €5550Ook voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Goeree-Overflakkee verbruikt circa 1360 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier van energie als Eneco of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €260 tot €350. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €135 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1225m3€679
Buitenlucht2350kWh€455€224
Bodemwarmte2100kWh€319€360
Hybride1350 kWh + 375 M3€489€190

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Goeree-Overflakkee?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren verschillende zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. De installatie is actief naast jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Goeree-Overflakkee?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan is er de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Goeree-Overflakkee. Kort gezegd een speciaal soort lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.goeree-overflakkee.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Goeree-Overflakkee. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €750 tot doorgaans €1500. Interesse naar de actuele subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Goeree-Overflakkee (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op zo’n €1550.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij zo’n €2325.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
LennoxeComfort GAH04525 KW€3650,-
Stiebel-EltronWPL 25 I-2 (231889)12 KW€2500,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo 5006.5 (B/W)6 KW€2800,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Hoe werkt dit? Hierna komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Goeree-Overflakkee aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren zorgt voor een optimaal klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel stroom. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente