Warmtepomp Dirksland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Dirksland? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een relatief goedkope en milieuvriendelijke aanpak om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €185,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere factoren. Verderop check je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Dirksland.
warmtepomp-installateur-3247

 • Een duurzame oplossing
 • Aangenaam leefcomfort
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3247
Netnummer0187 (+31187)
Gas-gebruik M31360 M3
Stroom-gebruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Dirksland

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dirksland heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Dirksland? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Gebruikmakend van deze pagina ontdek jij in enkele stappen (verwarmings)installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (3247).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals type huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat onttrekt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de paragraaf hierna bekijk jij omvangrijke gegevens m.b.t. actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Dirksland heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €325,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.000 en €14.600. We spreken over vier verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elk type wordt gekenmerkt door eigenschappen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope manier om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis hebben we het over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.050 en €5.025 bij een verwarmingsmonteur uit Dirksland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dirksland

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Echter, het betekent veel minder stookkosten. Via actuele subsidies realiseer jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €7100. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2100. De uiteindelijke investering wordt bepaald door velerlei aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €23200Passief koelen, relatief duur
Water-water€16200 – €21600Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5450 – €6575Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5150 – €6875Goedkope installatie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2800 – €6300Snel te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Dirksland verbruikt circa 1360 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een maatschappij als Delta of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar varieert van €210 tot €315. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, om en nabij de €180 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€661
Buitenlucht2600kWh€443€218
Bodemwarmte1675kWh€311€350
Hybride1425 kWh + 475 M3€476€185

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Dirksland?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn enkele mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie sluit je aan op jouw moderne gasketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Goeree-Overflakkee?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening in de regio Goeree-Overflakkee. Het is een interessante lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.goeree-overflakkee.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Dirksland. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €525 en lopen op tot wel €2300. Informeren naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Dirksland (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je ongeveer €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze pakweg €1700.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij ong. €2000.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€150, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Alpha InnotecWZSV122H3M12 KW€3000,-
MasterthermBA26I6 KW€1900,-
Alpha InnotecLWAV 82R1-3-HV 12-36 KW€1900,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een prettige leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij vind je een handig stappenplan van de warmteservice Dirksland aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Dan mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren draait uit op een prettig binnenklimaat zonder energieverspilling. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota vloeit voort uit de verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De gevraagde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!