Warmtepomp Hellevoetsluis

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Hellevoetsluis? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een relatief goedkope en ecologische aanpak om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €190,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van allerlei factoren. Op warmtepomprevolutie.nl lees je praktische info over een warmtepomp kopen in Hellevoetsluis.
warmtepomp-installateur-3221

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Weinig storingen
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHellevoetsluis
Postcode3221
Netnummer0181 (+31181)
Gas-verbruik M31130 M3
Stroomgebruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Hellevoetsluis

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We hebben te maken met verscheidene toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hellevoetsluis kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Hellevoetsluis? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door onze website tref je vandaag nog leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3221).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als soort huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Na 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze website vind jij actuele informatie die gaan over actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Hellevoetsluis kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €180,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.000 en €16.000. We differentiëren 4 verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elke aanbieder heeft zijn eigen plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut warmte van het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel. Een goede manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.825 en €6.325 bij een verwarmingsmonteur uit Hellevoetsluis (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hellevoetsluis

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Echter, je krijgt te maken met een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €7800. Een hybride variant laat je al plaatsen voor €2300. Het prijskaartje komt tot stand door allerlei onderdelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €27400Veel besparen, prijzig
Water-water€16300 – €23300Beste rendement
Lucht-lucht€3600 – €7175Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5000 – €6875Goedkoop, hoog energiegebruik
Hybride€2250 – €5750Voor veel woningen interessant

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Hellevoetsluis verbruikt circa 1130 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier als Greenchoice of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing fluctueert tussen de €235 tot €365. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €140 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€683
Buitenlucht2525kWh€444€239
Bodemwarmte2000kWh€307€376
Hybride1500 kWh + 575 M3€478€205

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of grondwater. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Hellevoetsluis?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalvereisten: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Hellevoetsluis?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening bij de gemeenten Hellevoetsluis. Dit is een interessante lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.hellevoetsluis.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, meestal is er de ISDE-subsidie Hellevoetsluis. Hoeveel je krijgt komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies starten vanaf €1000 tot gemiddeld €3600. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hellevoetsluis (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze circa €1725.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2300.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
LennoxeComfort GAH08045 KW€5650,-
Stiebel-EltronWPL 23 Cool (223402)13 KW€2600,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo Compact 5008.5 (B/W)6 KW€2800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en krijg je een gezond wooncomfort. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje vind je een waardevol stappenplan van de warmteservice Hellevoetsluis aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren is belangrijk voor een gezond klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Hellevoet, Nieuw-Helvoet, Nieuwenhoorn, De Struyten, De Kooistee, Den Bonsen Hoek, Ravense Hoek, Centrumgebied, Kickers Bloem, Buitengebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!