Warmtepomp Albrandswaard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Albrandswaard? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem profiteert van energie uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een voordelige en ecologische manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €320,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van verscheidene facetten. Hierna bekijk jij praktische info over een warmtepomp kopen in Albrandswaard.
warmtepomp-installateur-3161

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Snel terugverdiend

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3161
Netnummer010 (+3110)
Gas-verbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Albrandswaard

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Je kan kiezen uit flink wat systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Albrandswaard kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Albrandswaard? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met warmtepomprevolutie.nl lees je snel (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3161).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. In circa 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl check jij actuele aanbevelingen over de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Albrandswaard kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 55% en de potentiële besparing ligt op €270,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.400 en €18.500. We spreken over vier verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke aanbieder heeft zijn eigen pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.675 en €7.075 bij een verwarmingsmonteur uit Albrandswaard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-albrandswaard

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op een significant lagere energierekening. Middels een hoge subsidie profiteer je van een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €5600. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €1900. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door specifieke variabelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €26300Veel besparen, erg duur
Water-water€15600 – €24300Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3550 – €6125Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4900 – €6450Krachtige oplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2625 – €5750Ook voor oudere woning

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Albrandswaard verbruikt ongeveer 1280 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energiemaatschappij als Delta of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing varieert van €270 tot €390. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €125 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1075m3€667
Buitenlucht2700kWh€447€220
Bodemwarmte1750kWh€313€354
Hybride1350 kWh + 400 M3€480€187

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Albrandswaard?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn meerdere mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem wordt aangesloten op jouw moderne gasketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Albrandswaard?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan is er de duurzame groene lening van je gemeente Albrandswaard. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.albrandswaard.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Gelukkig, in de meeste gevallen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Albrandswaard. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €575 tot maar liefst €3300. Nieuwsgierig naar de subsidie in april 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Albrandswaard (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal condities: de installatie is nieuw, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op zo’n €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op ongeveer €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2200.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€300, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
LennoxAqua4 AAH041PS28 KW€3950,-
SPRSUNCGK/D-42(HC)23 KW€3450,-
WaterFurnaceNSKW088 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een optimaal binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Albrandswaard aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo verhinder je dat de warmte naar buiten gaat. Degelijke isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie mondt uit in een prettig wooncomfort zonder energieverspilling. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Poortugaal-Noord, Rhoon-Noord, Poortugaal-Zuid, Rhoon-Zuid, Buitengebied Albrandswaard, Portland, Rotterdam-Albrandswaard.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente