Warmtepomp Nieuwe-Tonge

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Nieuwe-Tonge? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame methode om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €190,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan een aantal verschillende variabelen. Op deze pagina ontdek je verdere details over een warmtepomp kopen in Nieuwe-Tonge.
warmtepomp-installateur-3244

 • Helemaal van het gas af
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Het verwarmen van morgen
 • Veilige oplossing
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcodegebied3244
Netnummer0187 (+31187)
Gasgebruik M31360 M3
Stroomgebruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Nieuwe-Tonge

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit verschillende installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwe-Tonge kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter checkt grondig het huis en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Nieuwe-Tonge? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via onze website vergelijk jij in een zeer korte periode verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3244).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp onttrekt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. In de paragraaf hierna vind jij bruikbare info m.b.t. actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Nieuwe-Tonge kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €280,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €5.600 en €21.800. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een voordelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.875 en €6.650 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwe-Tonge (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwe-tonge

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van een hoge subsidie krijg je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je aanschaffen vanaf €7200. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2000. De uiteindelijke rekening wordt berekend door verschillende facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €26600Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€17800 – €22900Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4600 – €7450Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3800 – €6850Weinig onderhoud, hoog stroomgebruik
Hybride€2050 – €5050Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Nieuwe-Tonge gebruikt ong. 1360 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energie aanbieder als Energiedirect of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar schatten we op €225 tot €385. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €185 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1075m3€659
Buitenlucht2775kWh€428€231
Bodemwarmte1625kWh€297€362
Hybride1600 kWh + 550 M3€461€198

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nieuwe-Tonge?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er een paar mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Goeree-Overflakkee?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan is er de erkende groene lening bij de gemeenten Goeree-Overflakkee. Het is een unieke lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Alle info vind je op www.goeree-overflakkee.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, in de regel is er de ISDE-subsidie Nieuwe-Tonge. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €575 tot gemiddeld €3400. Interesse naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nieuwe-Tonge (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op plusminus €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze plusminus €1875.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal pakweg €2025.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecWZSV122K3M12 KW€3000,-
MasserEE17 (SPOG17)16 KW€3400,-
Alpha InnotecLWAV 82R1-3-WR 2.1-1-36 KW€1900,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een comfortabel binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Nieuwe-Tonge aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Belangrijk, want zo zorg je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Je kunt denken aan isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren zorgt voor een gezond klimaat in huis zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken met stroom. De benodigde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!