Warmtepomp Stad aan ’t Haringvliet

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Stad aan ’t Haringvliet? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem haalt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een efficiënte en duurzame aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €310,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van verscheidene randvoorwaarden. Hierna bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Stad aan ’t Haringvliet.
warmtepomp-installateur-3243

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Comfortabel leefcomfort
 • Los van de energieleverancier
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Lange levensduur

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode-regio3243
Netnummer0187 (+31187)
Gas-gebruik M31360 M3
Stroom-gebruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Stad aan ’t Haringvliet

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt verscheidene toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Stad aan ’t Haringvliet kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig het verblijf en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Stad aan ’t Haringvliet? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van onze tool tref jij in korte tijd leveranciers en installateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3243).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als soort woning, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze pagina tref jij toepasbare informatie inzake actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Stad aan ’t Haringvliet heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €205,00, elk jaar opnieuw. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.900 en €11.700. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elk systeem heeft zijn eigen pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw reguliere CV-ketel. Een prima manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.750 en €4.150 bij een verwarmingsmonteur uit Stad aan ’t Haringvliet (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-stad-aan-t-haringvliet

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, je realiseert veel lagere gaskosten. Door middel van een flinke subsidie krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €8000. De hybride warmtepomp is er vanaf €2500. De uiteindelijke rekening wordt gebudgetteerd middels verschillende facetten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €26500Hoge besparing, dure installatie
Water-water€16500 – €24400Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5350 – €7150Eenvoudige installatie
Lucht-water€3700 – €6850Aansluitbaar op CV, buitenunit in zicht
Hybride€2300 – €5550Snel te plaatsen

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Stad aan ’t Haringvliet verbruikt ong. 1360 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Greenchoice of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar komt uit tussen de €225 tot €370. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €150 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€658
Buitenlucht2350kWh€461€197
Bodemwarmte1975kWh€329€329
Hybride1475 kWh + 575 M3€494€165

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals ventilatielucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Stad aan ’t Haringvliet?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er gelden enkele van deze mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Hij is actief naast jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Goeree-Overflakkee?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan hebben we een speciale groene lening in de gemeente Goeree-Overflakkee. Het gaat om een speciale lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.goeree-overflakkee.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Stad aan ’t Haringvliet. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €800 tot maar liefst €3950. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Stad aan ’t Haringvliet (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) heb je recht op ongeveer €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op circa €1625.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2275.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Alpha InnotecAlterra brine SW 302H330 KW€4800,-
Magic Thermodynamic BoxBMTB 200L0 KW€1100,-
Alpha InnotecLWAV 122R3-HSV 12M39 KW€2200,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Onderstaand komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Stad aan ’t Haringvliet aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Zo zorg je dat gewonnen warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren zorgt voor een prettig klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!