Warmtepomp Goedereede

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Goedereede? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie haalt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en milieuvriendelijke wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en je bespaart al snel €265,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van allerlei randvoorwaarden. Hierna check jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Goedereede.
warmtepomp-installateur-3252

 • Vermindering Milieu-impact
 • Kan ook werken als airco
 • Toekomstbestendig
 • Onderhoudsarme investering
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode-regio3252
Netnummer0187 (+31187)
Gasgebruik M31360 M3
Stroom-verbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Goedereede

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Er is keuze uit allerlei versies. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Goedereede kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert het huis en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Goedereede? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. D.m.v. onze website doorzoek je binnen enkele minuten de beste installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (3252).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type en leeftijd woning, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem haalt energie uit de bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina bekijk jij accurate informatie inzake populaire warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Goedereede kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en water water leveren op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €265,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.300 en €24.300. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke pomp wordt gekenmerkt door voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de warmte uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak hebben we het over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.375 en €4.050 bij een verwarmingsmonteur uit Goedereede (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-goedereede

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Echter, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels de huidige subsidies heb je een korte terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €7100. Een hybride variant is er vanaf €2800. Het prijskaartje kan men berekenen met meerdere variabelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €23000Veel vermogen, hoge investering
Water-water€14300 – €23600Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5450 – €6025Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4700 – €7400Goedkope installatie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2325 – €6650Snel te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Goedereede verbruikt om en nabij 1360 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier van energie als Greenchoice of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing schatten we op €225 tot €335. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €135 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteKostenBesparing
HR-ketel1125m3€665
Buitenlucht2550kWh€432€233
Bodemwarmte1600kWh€299€366
Hybride1350 kWh + 425 M3€466€200

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Goedereede?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat zaken: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem wordt aangesloten op jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Goeree-Overflakkee?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de erkende groene lening via jouw gemeente Goeree-Overflakkee. Het is een tijdelijke lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.goeree-overflakkee.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, vaak is er de ISDE-subsidie Goedereede. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €600 en kunnen oplopen tot €3100. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Goedereede (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal richtlijnen: de installatie is nieuw, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze circa €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op zo’n €1525.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal pakweg €2075.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€125, met name A++ labels).
# MerkVariantPowerSubsidie
Alpha InnotecWZSV92H3M9 KW€2800,-
MasterthermBA37I10 KW€2300,-
Alpha InnotecLWV 122R3-HV 12-39 KW€2200,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een gezond wooncomfort. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Goedereede aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren mondt uit in een gezond leefklimaat zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. Deze elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!