Warmtepomp Sommelsdijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Sommelsdijk? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een voordelige en verantwoorde manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €300,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan verschillende variabelen. Op deze pagina lees je meer info over een warmtepomp kopen in Sommelsdijk.
warmtepomp-installateur-3245

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Veel keuze in leveranciers
 • Interessante salderingsregeling
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode-regio3245
Netnummer0187 (+31187)
Gas-gebruik M31360 M3
Stroom-gebruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Sommelsdijk

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden tientallen producten. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sommelsdijk heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Sommelsdijk? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door onze tool check jij vandaag nog installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3245).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Na 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop lees jij actuele aanbevelingen ten aanzien van actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Sommelsdijk heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €190,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.200 en €15.400. We spreken over vier verschillende soorten producten. Het onderscheid valt samen met de bron. Elk type heeft zijn eigen kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw moderne HR-ketel op gas. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.200 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Sommelsdijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sommelsdijk

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is allereerst een forse investering. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op veel lagere gaskosten. Met behulp van een interessante subsidie krijg je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €6100. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €2800. De eindfactuur wordt getekend door specifieke onderwerpen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €28000Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€16500 – €23700Ook koelende functie
Lucht-lucht€4650 – €6950Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5200 – €6025Gemakkelijk plaatsen, neemt ruimte buiten in
Hybride€2025 – €5550Ook voor oudere woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een woning met CV-ketel in Sommelsdijk consumeert plusminus 1360 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energiemaatschappij als Delta of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €265 tot €400. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €170 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€660
Buitenlucht2700kWh€436€224
Bodemwarmte1750kWh€304€356
Hybride1325 kWh + 375 M3€469€191

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als ventilatielucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Sommelsdijk?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden meerdere vereisten: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij werkt samen met jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Goeree-Overflakkee?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je profiteren van een speciale groene lening in de gemeente Goeree-Overflakkee. We hebben het over een een unieke lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.goeree-overflakkee.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Sommelsdijk. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €975 tot wel €3450. Onderzoek doen naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Sommelsdijk (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) krijg je ong. €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je circa €1600.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij ong. €2500.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€175, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Alpha InnotecSWCV122K312 KW€3000,-
MasterthermBA22I4 KW€1700,-
Alpha InnotecLWAV 82R1-3-HV 9-1-36 KW€1900,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een aangename leefomgeving. Hoe werkt dit? Onderstaand doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Sommelsdijk aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee voorkom je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om dakisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie mondt uit in een optimaal wooncomfort zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van het energiegebruik heeft te maken met het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel elektriciteit nodig. De elektra die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!