Warmtepomp Herkingen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Herkingen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een relatief goedkope en ecologische aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €235,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan ontvang je een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene zaken. Verderop vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Herkingen.
warmtepomp-installateur-3249

 • Minder vervuiling
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Eenvoudig te programmeren
 • Flinke subsidies

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode-regio3249
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomgebruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Herkingen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan tal van oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Herkingen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De expert of loodgieter inspecteert de woning en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Herkingen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Middels warmtepomprevolutie.nl tref je in een zeer korte periode installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (3249).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp gebruikt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Bijgaand bekijk je handige adviezen inzake beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Herkingen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €340,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.500 en €10.500. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten modellen. Het onderscheid valt samen met de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw “ouderwetse” gasketel. Een relatief goedkope manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.525 en €6.650 bij een verwarmingsmonteur uit Herkingen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-herkingen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in veel lagere gaskosten. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies krijg je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is beschikbaar vanaf €6800. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2500. De totaalprijs wordt getekend door verschillende aspecten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €25000Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€13300 – €20100Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4550 – €6350Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4450 – €7500Krachtige oplossing, neemt ruimte buiten in
Hybride€2400 – €6800Hoge subsidie

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Herkingen verbruikt om en nabij 1360 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing schatten we op €255 tot €320. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, om en nabij de €200 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1000m3€663
Buitenlucht2625kWh€457€206
Bodemwarmte1725kWh€325€338
Hybride1300 kWh + 575 M3€491€172

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als omgevingslucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Herkingen?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem wordt aangesloten op jouw normale gasketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Goeree-Overflakkee?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening via jouw gemeente Goeree-Overflakkee. Het gaat om een tijdelijke lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.goeree-overflakkee.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, normaliter kan je profiteren van de ISDE-subsidie Herkingen. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €700 tot plusminus €4000. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Herkingen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze ong. €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je grofweg €1600.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij grofweg €2400.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€125, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecWZSV92K3M9 KW€2800,-
MasterthermBA45I12 KW€2500,-
Alpha InnotecLWAV 82R1-3-HSV 12M36 KW€1900,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een comfortabel leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Herkingen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo verhinder je dat de warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie betekent een optimale leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel stroom nodig. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!