Warmtepomp Middelharnis

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Middelharnis? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het is een economische en duurzame oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je bespaart al snel €260,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van allerlei randvoorwaarden. Op onze website vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Middelharnis.
warmtepomp-installateur-3241

 • Minder impact op het milieu
 • Constante temperatuur
 • Een keuze voor de toekomst
 • Eenvoudig te bedienen
 • Lagere energierekening

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3241
Netnummer0187 (+31187)
Gasgebruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Middelharnis

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je vindt meerdere producten. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Middelharnis kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Middelharnis? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Op basis van onze website doorzoek jij waardevolle verwarmingsinstallateurs in je woonplaats. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3241).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een dag of 5 volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem haalt warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. Verderop bekijk je toepasbare toelichtingen aangaande beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Middelharnis kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 55% en de potentiële besparing ligt op €175,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €6.600 en €23.700. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elk type heeft weer individuele plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.225 en €7.000 bij een verwarmingsmonteur uit Middelharnis (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-middelharnis

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een vrij grote investering. Gelukkig, je realiseert een significant lagere energierekening. Dankzij een flinke subsidie haal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €6300. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €3400. De uiteindelijke investering hangt af van verschillende factoren als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €26500Hoog rendement, prijzig
Water-water€13900 – €21100Beste rendement
Lucht-lucht€4100 – €7325Eenvoudige installatie
Lucht-water€4250 – €6550Ruimte subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2075 – €5050Simpele oplossing voor thuis

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Middelharnis verbruikt ong. 1360 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier als Essent of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar schatten we op €280 tot €380. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €155 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1025m3€657
Buitenlucht2625kWh€453€204
Bodemwarmte1950kWh€322€335
Hybride1450 kWh + 600 M3€486€171

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Middelharnis?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen een paar randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (of bereid tot verbouwen), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Goeree-Overflakkee?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval hebben we de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Goeree-Overflakkee. Kort gezegd een unieke lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.goeree-overflakkee.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Middelharnis. Hoeveel je krijgt komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €500 en lopen op tot wel €1950. Benieuwd hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Middelharnis (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je circa €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op zo’n €1675.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij zo’n €2100.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecAlterra brine SW 232H322 KW€4000,-
Magic Thermodynamic BoxBMTB 130L0 KW€1100,-
Alpha InnotecLWAV 122R3-HV 12-39 KW€2200,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en behaal je een gezond binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hierna tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Middelharnis aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren draait uit op een comfortabel klimaat in huis zonder verlies van warmte. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar werken met elektriciteit. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!