Warmtepomp Melissant

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Melissant? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een zuinige en milieuvriendelijke methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €220,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal variabelen. Op deze pagina check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Melissant.
warmtepomp-installateur-3248

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Kan het huis ook koelen
 • Veel keuze in leveranciers
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Snel terugverdiend

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode-regio3248
Netnummer0187 (+31187)
Gas-verbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Melissant

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met velerlei versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Melissant kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter checkt grondig het verblijf en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Melissant? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl lees je waardevolle installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (3248).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als type woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de mate van isolatie. Hieronder check je omvangrijke informatie die gaan over populaire warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Melissant kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €245,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.900 en €14.000. We werken op dit moment met 4 verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elke aanbieder heeft weer individuele pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw normale CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.200 en €5.225 bij een verwarmingsmonteur uit Melissant (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-melissant

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Maar, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. interessante subsidies krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €6300. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2800. De uiteindelijke rekening wordt getekend door verschillende onderwerpen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €24500Passief koelen, erg duur
Water-water€13100 – €20300Ook koelende functie
Lucht-lucht€5350 – €7325Zeer betaalbaar
Lucht-water€4100 – €6325Goedkoop, buitenunit maakt geluid
Hybride€2350 – €5600Voor praktische elke woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Melissant gebruikt pakweg 1360 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing schatten we op €230 tot €325. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, rond de €160 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1200m3€662
Buitenlucht2575kWh€450€212
Bodemwarmte1700kWh€318€344
Hybride1400 kWh + 375 M3€483€179

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals lucht of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Melissant?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn enkele zaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Hij werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Goeree-Overflakkee?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan hebben we de duurzame groene lening bij de gemeenten Goeree-Overflakkee. Het betreft een unieke lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.goeree-overflakkee.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Melissant. De hoogte van dit bedrag hangt samen met model en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €575 en lopen op tot wel €2050. Interesse hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Melissant (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) heb je recht op om en nabij €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op ongeveer €1775.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2250.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Alpha InnotecSWCV122H312 KW€3000,-
MasterthermBA30I7 KW€2000,-
Alpha InnotecLWAV 82R1-3-HSV 9M1-36 KW€1900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een prettige leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Melissant aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Ventileren betekent een aangename leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de CV-installatie en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. De gevraagde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!