Warmtepomp Nissewaard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Nissewaard? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij neemt energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een efficiënte en ecologische manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de besparing loopt op tot €205,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval krijg je een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van verschillende factoren. Als je iets verders scrollt bekijk je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Nissewaard.
warmtepomp-installateur-3214

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Aangenaam leefcomfort
 • Combineren met zonnepanelen
 • Veilige oplossing
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcodegebied3214
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomgebruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energiekosten€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Nissewaard

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er is keuze uit tal van toepassingen. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nissewaard heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Nissewaard? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van onze vergelijker ontdek jij direct leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (3214).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Verderop check je bruikbare informatie m.b.t. actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Nissewaard kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en de potentiële besparing ligt op €175,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.600 en €19.600. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elk systeem heeft zijn eigen voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw traditionele gasketel. Een voordelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de regel gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.900 en €6.175 bij een verwarmingsmonteur uit Nissewaard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nissewaard

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Maar, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van lucratieve subsidies heb je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je laten installeren voor €7800. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €3200. De factuur is afhankelijk van velerlei variabelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €27500Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€16600 – €20800Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5350 – €7200Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4900 – €6575Krachtige oplossing, vraagt veel stroom
Hybride€2350 – €6500Voor praktische elke woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Nissewaard gebruikt grofweg 1070 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier van energie als Energiedirect of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De jaarlijkse besparing varieert van €225 tot €340. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €180 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1150m3€701
Buitenlucht2450kWh€456€245
Bodemwarmte2025kWh€315€386
Hybride1400 kWh + 475 M3€491€210

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Nissewaard?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We hanteren enkele eisen: een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Nissewaard?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan hebben we de interessante groene lening via de gemeente Nissewaard. Het is een aantrekkelijke lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.nissewaard.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, veelal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Nissewaard. De hoogte van dit bedrag hangt samen met energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €875 tot wel €3800. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nissewaard (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze ongeveer €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op zo’n €1925.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2175.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€175, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
LGTherma V HM091M U427 KW€2000,-
Stiebel-EltronWWK 300 Sol (74362)0 KW€1250,-
WaterkotteEco Touch DS 5017.5 Ai (B/W)12 KW€3000,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een comfortabel klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Nissewaard aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo mag je ervan uitgaan dat de warmte binnenshuis blijft. Goede isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan vloerisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren resulteert in een prettig binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door verwarmen en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Centrum, Schiekamp, Hoogwerf, Vierambachten, De Hoek, Gildenwijk, Groenewoud, Sterrenkwartier, Schenkel, De Elementen, Vogelenzang, De Akkers, Vriesland, Aterland, Maaswijk, Halfweg, Buitengebied, Heenvliet, Geervliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven, Oudenhoorn, Hekelingen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!



Alle plaatsen in deze gemeente