Warmtepomp Ooltgensplaat

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Ooltgensplaat? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een efficiënte en milieuvriendelijke aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €300,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van een aantal verschillende facetten. In het volgende kopje check jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Ooltgensplaat.
warmtepomp-installateur-3257

 • Duurzame warmte
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Het verwarmen van morgen
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3257
Netnummer0187 (+31187)
Gas-gebruik M31360 M3
Stroom-verbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ooltgensplaat

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan meerdere oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ooltgensplaat kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Ooltgensplaat? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Geholpen door onze website doorzoek je zonder moeite leveranciers en installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3257).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere soort woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. In een week volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie gebruikt warmte uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand vind jij praktische raadgeving ten aanzien van actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Ooltgensplaat kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €240,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €3.200 en €24.800. We spreken over vier verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke installatie heeft relevante pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt warmte uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw moderne HR-ketel. Een goede manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.350 en €4.900 bij een verwarmingsmonteur uit Ooltgensplaat (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ooltgensplaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het draait uit op veel lagere gaskosten. Geholpen door een hoge subsidie realiseer jij een korte terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €5900. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2100. De totaalprijs kan men berekenen met meerdere variabelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14400 – €25800Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€15900 – €21000Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4500 – €6425Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5350 – €7475Gemakkelijk plaatsen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2375 – €5600Ook voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Ooltgensplaat gebruikt pakweg 1360 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een leverancier van energie als Eneco of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing schatten we op €255 tot €325. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €200 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1125m3€668
Buitenlucht2775kWh€454€214
Bodemwarmte1650kWh€321€347
Hybride1425 kWh + 350 M3€488€180

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Ooltgensplaat?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn meerdere randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Goeree-Overflakkee?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario kan jij gebruik maken van de erkende groene lening van je gemeente Goeree-Overflakkee. We hebben het over een een interessante lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.goeree-overflakkee.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Ooltgensplaat. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidies variëren van €825 tot ongeveer €1850. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Ooltgensplaat (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) moet je rekenen op grofweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze pakweg €1850.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij pakweg €2075.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€175, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ArgoAEI1G50EMX + HKCER57I**4 KW€1700,-
MasterthermBA26IS6 KW€1900,-
Alpha InnotecLWV 82R1-3-HV 9 1-36 KW€1900,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een gezond wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Ooltgensplaat aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren is belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening wordt teweeggebracht door de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!