Warmtepomp Oude-Tonge

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Oude-Tonge? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het betreft een zuinige en duurzame methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €290,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval profiteer je van een flinke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen meerdere variabelen. In het volgende kopje check je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Oude-Tonge.
warmtepomp-installateur-3258

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Constante verwarming
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Onderhoudsarme investering
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode-regio3258
Netnummer0187 (+31187)
Gas-verbruik M31360 M3
Stroom-verbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oude-Tonge

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Je kan kiezen uit verschillende onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oude-Tonge kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bestudeert de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Oude-Tonge? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels deze pagina vind je snel en eenvoudig warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3258).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals soort woning, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij neemt warmte uit buitenlucht, grond of water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. Verderop ontdek je waardevolle details aangaande populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Oude-Tonge kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart al snel €330,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.200 en €17.600. We gaan verder in op vier verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder heeft zijn eigen pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk betreft dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.450 en €4.450 bij een verwarmingsmonteur uit Oude-Tonge (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oude-tonge

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in veel minder stookkosten. Geholpen door actuele subsidies behaal je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp laat je al plaatsen voor €6600. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €1900. De totaalprijs wordt mede bepaald door diverse facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €27400Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€14800 – €20900Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5350 – €6650Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€3950 – €7500Lage installatiekosten, geplaatst met buitenunit
Hybride€2850 – €6700Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Oude-Tonge verbruikt om en nabij 1360 m3 gas p/jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een leverancier van energie als Delta of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €235 tot €340. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €180 (12 maanden). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiegebruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1175m3€669
Buitenlucht2350kWh€462€207
Bodemwarmte1750kWh€328€341
Hybride1300 kWh + 450 M3€495€174

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oude-Tonge?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden enkele zaken: een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Goeree-Overflakkee?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de aantrekkelijke groene lening in de regio Goeree-Overflakkee. We hebben het over een een speciaal soort lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.goeree-overflakkee.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Oude-Tonge. De omvang van de subsidie heeft te maken met model en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €575 tot doorgaans €1700. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in april 2024 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oude-Tonge (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op ongeveer €1750.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2500.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ArgoAEI1G65EMX + HKCER57I**5 KW€1800,-
MasterthermBA26ISC6 KW€1900,-
Alpha InnotecLWV 82R1-3-HV 12-36 KW€1900,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Oude-Tonge aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Alles begint met een goede isolatie. Zo verhinder je dat warme lucht de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Populaire vormen zijn vloerisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie mondt uit in een optimaal binnenklimaat zonder veel energieverlies. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm water. Een zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!