Warmtepomp Stellendam

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Stellendam? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een zuinige en duurzame manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en de potentiële besparing ligt op €320,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met een aantal verschillende aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Stellendam.
warmtepomp-installateur-3251

 • Goed voor het milieu
 • In de zomer een koelende functie
 • Een keuze voor de toekomst
 • Gemakkelijke installatie
 • Flinke besparing

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3251
Netnummer0187 (+31187)
Gas-gebruik M31360 M3
Stroom-gebruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Stellendam

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Er zijn verschillende toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Stellendam kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Stellendam? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij onze vergelijker check jij eenvoudig leveranciers en installateurs uit de omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3251).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals soort woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De installatie profiteert van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Onderstaand ontdek jij handige toelichtingen ten aanzien van actuele warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Stellendam kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je bespaart al snel €290,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.700 en €14.300. We spreken over 4 verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder heeft zijn eigen gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.775 en €5.050 bij een verwarmingsmonteur uit Stellendam (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-stellendam

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar het mooie is, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Door gebruik te maken van de hoge subsidie behaal jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €7600. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2500. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. allerlei onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €25200Veel besparen, erg duur
Water-water€15300 – €21200Ook koelende functie
Lucht-lucht€3850 – €6400Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4800 – €7175Lage installatiekosten, neemt ruimte buiten in
Hybride€2250 – €6450Goede tussenoplossing

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Stellendam gebruikt ongeveer 1360 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Engie of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing ligt tussen de €280 tot €345. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €165 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€664
Buitenlucht2550kWh€465€199
Bodemwarmte1600kWh€332€332
Hybride1500 kWh + 425 M3€498€166

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Stellendam?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. We onderscheiden enkele randvoorwaarden: een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Zodra je gaat voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Het systeem is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Goeree-Overflakkee?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er de erkende groene lening bij de gemeenten Goeree-Overflakkee. Het gaat om een unieke lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.goeree-overflakkee.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Stellendam. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €850 tot wel €3350. Interesse hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Stellendam (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze grofweg €1950.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf zo’n €2000.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€225, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecSWCV92K39 KW€2800,-
MasterthermBA60I24 KW€3700,-
Alpha InnotecLWV 122R3-WR 2.1-1-39 KW€2200,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Hierbij is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Stellendam aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zodoende verhinder je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om triple glas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Als de woning geïsoleerd is, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie draait uit op een aangenaam binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de CV-installatie en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar sluit je aan op stroom. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!