Warmtepomp Brielle

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Brielle? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en ecologische aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €285,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van verscheidene factoren. Op ons warmtepomp-portaal vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Brielle.
warmtepomp-installateur-3231

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Toekomstbestendig
 • Interessante salderingsregeling
 • Hoge subsidie

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBrielle
Postcode-regio3231
Netnummer0181 (+31181)
Gas-gebruik M31250 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energiekosten€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Brielle

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Er bestaan tientallen onderdelen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Brielle kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter analyseert het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De isolatiewaarden en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Brielle? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van deze pagina lees je zonder moeite de beste installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3231).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als soort huis, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem gebruikt warmte uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Hieronder doorzoek je samengestelde toelichtingen m.b.t. actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Brielle heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de potentiële besparing ligt op €350,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €3.500 en €12.200. We gaan verder in op vier verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil zit hem in de bron. Elke vorm heeft relevante voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt warmte uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling wordt aangesloten op jouw normale gasketel. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.425 en €7.375 bij een verwarmingsmonteur uit Brielle (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-brielle

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is allereerst een vrij grote investering. Gelukkig, het mondt uit in een significant lagere energierekening. D.m.v. een zeer aantrekkelijke subsidie heb je een goede terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6400. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €1900. De uiteindelijke investering wordt getekend door velerlei onderwerpen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €27100Hoge besparing, dure installatie
Water-water€15500 – €24400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3650 – €7450Relatief lage investering
Lucht-water€4550 – €7500Aansluitbaar op CV, hoog energiegebruik
Hybride€2950 – €5950Ook voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Brielle gebruikt circa 1250 m3 gas per jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een maatschappij als Budget Energie of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing ligt tussen de €275 tot €385. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, rond de €145 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1050m3€672
Buitenlucht2550kWh€444€228
Bodemwarmte2075kWh€309€363
Hybride1525 kWh + 425 M3€477€195

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als de buitenlucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Brielle?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een paar mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt samen met jouw normale CV-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Brielle?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? Wacht niet te lang, want dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Brielle. Het is een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.brielle.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Brielle. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €800 tot doorgaans €1800. Interesse naar de huidige subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Brielle (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze plusminus €1975.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2000.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
LennoxAqua4 AAH094PS56 KW€6750,-
Stiebel-EltronWPL 10 AC (230236)6 KW€1750,-
WaterkotteBasic Line Split 5011.5 (1x230V)7 KW€1850,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een aangename leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Brielle aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor verhinder je dat de warmte je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn driedubbelglas en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door onze verwarming en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Brielle, Vierpolders, Zwartewaal, Recreatiestrook Brielse Maas.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente