Warmtepomp Westvoorne

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Westvoorne? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Dit systeem haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een efficiënte en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en de besparing loopt op tot €320,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van diverse factoren. Hierna check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Westvoorne.
warmtepomp-installateur-3234

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcodegebied3234
Netnummer0181 (+31181)
Gasgebruik M31590 M3
Stroomgebruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Westvoorne

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Je hebt keuze uit verscheidene systemen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Westvoorne kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Westvoorne? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl doorzoek jij zonder moeite verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3234).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type huis, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. Hieronder vind jij praktische info omtrent de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Westvoorne kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en het bespaart flink geld, tot wel €270,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €3.900 en €12.500. We noemen hieronder 4 verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp wordt gekenmerkt door kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut warmte van het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de energie uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.450 en €4.650 bij een verwarmingsmonteur uit Westvoorne (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-westvoorne

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in een significant lagere energierekening. Geholpen door een royale subsidie haal je een interessante terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6600. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €3500. Het prijskaartje wordt bepaald door verscheidene factoren als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €26400Veel besparen, erg duur
Water-water€14800 – €21500Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4200 – €6200CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3800 – €7425Goedkope installatie, veel elektriciteit nodig
Hybride€2775 – €6500Ook voor oudere woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Westvoorne consumeert circa 1590 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energie aanbieder als Eneco of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing schatten we op €210 tot €305. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, plusminus €135 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1025m3€720
Buitenlucht2775kWh€475€245
Bodemwarmte1800kWh€331€389
Hybride1525 kWh + 575 M3€511€209

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Westvoorne?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen meerdere mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie is een aanvulling op jouw huidige HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Westvoorne?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening van je gemeente Westvoorne. Kort gezegd een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.westvoorne.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Westvoorne. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €925 tot doorgaans €1650. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Westvoorne (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je om en nabij €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je plusminus €1525.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2350.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
LGTherma V HU071 U43 + CENTOWER 70/3016 KW€1900,-
Stiebel-EltronWPL 17 ACS Classic Flex Set 2359908 KW€2100,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo 5006.5 (W/W)7 KW€2800,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een gezonde leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Westvoorne aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier voorkom je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Een solide isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie draait uit op een optimaal binnenklimaat zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van ons energieverbruik vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De benodigde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Rockanje, Oostvoorne.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente