Warmtepomp Den Bommel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Den Bommel? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een relatief goedkope en duurzame wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €265,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van diverse randvoorwaarden. Op onze website vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Den Bommel.
warmtepomp-installateur-3258

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Weinig onderhoud
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3258
Netnummer0187 (+31187)
Gasverbruik M31360 M3
Stroom-gebruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Den Bommel

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn tal van systemen. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Den Bommel heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig het huis en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Den Bommel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Geholpen door deze website vind je snel erkende installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3258).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. Op deze pagina bekijk jij samengestelde adviezen omtrent actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Den Bommel kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: het huis verwarmen en warm tapwater op een milieuvriendelijke manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je bespaart al snel €170,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.900 en €24.000. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder heeft zijn eigen gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis gaat dit vaak over de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.500 en €6.500 bij een verwarmingsmonteur uit Den Bommel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-den-bommel

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van ISDE subsidie haal je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €7600. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2300. De uiteindelijke investering wordt berekend door verscheidene variabelen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €26600Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€17700 – €23600Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3850 – €6400Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5450 – €7125Lage installatiekosten, verbruikt veel stroom
Hybride€2050 – €6900Ook voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Den Bommel consumeert plusminus 1360 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energie aanbieder als Budget Energie of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €210 tot €320. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €160 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1225m3€670
Buitenlucht2525kWh€469€201
Bodemwarmte1900kWh€335€335
Hybride1375 kWh + 450 M3€503€168

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Den Bommel?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen verschillende randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Goeree-Overflakkee?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de erkende groene lening bij de gemeenten Goeree-Overflakkee. Kort gezegd een kortlopende lening met lagere rentes, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.goeree-overflakkee.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed nieuws, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Den Bommel. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €600 tot gemiddeld €2100. Onderzoek doen naar de juni 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Den Bommel (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) krijg je ongeveer €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je grofweg €1600.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij zo’n €2375.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ArgoAEI1G80(B)EMX + HKCER57I**6 KW€1900,-
MasterthermBA37ISC10 KW€2300,-
Alpha InnotecLWV 82R1-3-HSV 9M1-36 KW€1900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een optimale leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Den Bommel aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hiermee weet je zeker dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Grondige isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren leidt tot een prettig klimaat in huis zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel elektriciteit nodig. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!