Warmtepomp Achthuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Achthuizen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een efficiënte en ecologische benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €350,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan verscheidene factoren. Op deze pagina bekijk je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Achthuizen.
warmtepomp-installateur-3256

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Constante verwarming
 • Het verwarmen van morgen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode-regio3256
Netnummer0187 (+31187)
Gas-gebruik M31360 M3
Stroomgebruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Achthuizen

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er is keuze uit meerdere systemen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Achthuizen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Achthuizen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Dankzij onze vergelijker lees je in enkele stappen verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (3256).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als categorie huis, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Na zo’n 5 werkdagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp profiteert van energie uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. In het volgende stukje check jij actuele details m.b.t. alle verschillende warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Achthuizen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €285,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €5.500 en €14.600. We differentiëren vier verschillende soorten installaties. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elke pomp heeft relevante kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing gebruikt de energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw reguliere HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.725 en €4.725 bij een verwarmingsmonteur uit Achthuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-achthuizen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Echter, het mondt uit in veel minder stookkosten. D.m.v. een subsidie oplopend tot €2.100 haal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp koop je al vanaf €6200. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €2800. De uiteindelijke investering wordt gecalculeerd door diverse zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €27300Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€15600 – €24300Koelende functie
Lucht-lucht€5400 – €7350Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5000 – €6200Hoge subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2000 – €6250Iedereen kan hier van profiteren

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Achthuizen verbruikt grofweg 1360 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier als Engie of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €240 tot €310. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €185 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€667
Buitenlucht2650kWh€447€220
Bodemwarmte1750kWh€313€354
Hybride1450 kWh + 575 M3€480€187

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit diverse bronnen zoals de buitenlucht of aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Achthuizen?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden verschillende voorwaarden: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw traditionele HR-ketel op gas, en vervangt de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Goeree-Overflakkee?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening via jouw gemeente Goeree-Overflakkee. Het is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.goeree-overflakkee.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, meestal is er de ISDE-subsidie Achthuizen. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €725 en kunnen oplopen tot €2500. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Achthuizen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) ontvang je plusminus €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze zo’n €1900.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij om en nabij €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Alto refrigerationAHH-R075/AMH6 KW€1750,-
MasterthermBA22ISC4 KW€1700,-
Alpha InnotecLWV 82R1-3-WR 2.1-1-36 KW€1900,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Achthuizen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Belangrijk, want zo vermijd je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Permanent ventileren betekent een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel stroom. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Goedereede, Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Ooltgensplaat, Den Bommel, Oude-Tonge, Dirksland, Melissant, Herkingen, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!