Warmtepomp Jislum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Jislum? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €190,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal zaken. Als je iets verders scrollt vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Jislum.
warmtepomp-installateur-9177

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Verwarmen en koelen
 • Het verwarmen van morgen
 • Gemakkelijke installatie
 • Snel terugverdiend

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode-regio9177
Netnummer0519 (+31519)
Gas-gebruik M31500 M3
Stroom-verbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Jislum

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit verschillende producten. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Jislum heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Jislum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij onze website doorzoek je direct leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9177).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie gebruikt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de isolatie van je woning. Op deze pagina vind je veelzijdige toelichtingen ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Jislum kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €265,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.100 en €23.300. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft relevante voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.825 en €6.675 bij een verwarmingsmonteur uit Jislum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-jislum

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. D.m.v. een royale subsidie haal jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €7900. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2400. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels allerlei aspecten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €23400Veel besparen, relatief duur
Water-water€15900 – €22300Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3900 – €6450Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5250 – €7275Hoge subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2425 – €5250Combinatiesysteem

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Jislum verbruikt om en nabij 1500 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier als Greenchoice of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing schatten we op €265 tot €300. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €200 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergievraagEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1000m3€652
Buitenlucht2550kWh€437€215
Bodemwarmte1650kWh€306€346
Hybride1425 kWh + 500 M3€469€183

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of aardwarmte. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Jislum?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele randvoorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Ferwerderadiel?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor een speciale groene lening in de gemeente Ferwerderadiel. Het gaat om een speciaal soort lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.ferwerderadiel.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, normaliter kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Jislum. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €525 en kunnen oplopen tot €2000. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in april 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Jislum (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze om en nabij €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze ongeveer €1600.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2200.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€200, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiENE012HS13 KW€2950,-
ViessmannVitocal 222-S AWB-E 221.C109 KW€2200,-
GallettiHWM0127 KW€2000,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een optimale leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Jislum aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hiermee weet je zeker dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren leidt tot een comfortabel binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!