Warmtepomp Burdaard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Burdaard? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een efficiënte en verantwoorde wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €215,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van verscheidene zaken. Als je iets verders scrollt check jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Burdaard.
warmtepomp-installateur-9112

 • Milieubewuste keuze
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Royale subsidies

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode-regio9112
Netnummer0519 (+31519)
Gas-gebruik M31500 M3
Stroom-verbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Burdaard

Het inregelen van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Je vindt flink wat systemen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Burdaard kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter inspecteert het verblijf en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Burdaard? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door gebruik te maken van onze tool vind jij moeiteloos installateurs in je postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9112).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals soort woning, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. In 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Hierna bekijk je waardevolle toelichtingen omtrent de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Burdaard heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €315,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.100 en €12.500. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil is de input van energie. Elke merk heeft weer individuele plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van warmte uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw normale HR-ketel. Een betaalbare manier om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel gaat het om de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.875 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit Burdaard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-burdaard

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Gelukkig, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels aantrekkelijk subsidies haal je een snelle terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €7100. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3200. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van meerdere facetten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €24300Veel vermogen, erg duur
Water-water€17800 – €21100Koelende functie
Lucht-lucht€5100 – €7150Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€3950 – €6275Goedkope installatie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2125 – €6700Goed voor EPC waarde

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Burdaard gebruikt ongeveer 1500 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier van energie als Engie of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar schommelt tussen €260 tot €400. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €200 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1150m3€714
Buitenlucht2775kWh€500€214
Bodemwarmte1850kWh€357€357
Hybride1425 kWh + 425 M3€536€179

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Burdaard?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. We hanteren een paar mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt samen met jouw huidige gasketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Ferwerderadiel?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? In dit scenario kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Ferwerderadiel. We hebben het over een een speciale lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.ferwerderadiel.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, in de regel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Burdaard. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €775 en lopen op tot wel €3900. Interesse hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Burdaard (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze ongeveer €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op zo’n €1775.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf ong. €2425.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
GallettiMCW 027HS24 KW€4200,-
VaillantgeoTHERM VWS 220/3 (W/W) (0010018420)30 KW€4800,-
GallettiMPEDT034H29 KW€4050,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een aangenaam leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Burdaard aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zodoende vermijd je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie draait uit op een prettig leefklimaat zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie vloeit voort uit onze verwarming en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!