Warmtepomp Ginnum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Ginnum? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een zuinige en verantwoorde benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €180,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen meerdere facetten. Verderop lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Ginnum.
warmtepomp-installateur-9174

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Klaar voor de toekomst
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcodegebied9174
Netnummer0519 (+31519)
Gas-verbruik M31500 M3
Stroomgebruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Ginnum

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. We onderscheiden velerlei installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ginnum kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter onderzoekt het huis en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Ginnum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij warmtepomprevolutie.nl vind je waardevolle verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9174).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Voorbeelden zijn categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. In circa 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem haalt warmte uit lucht, bodem of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop lees je handige info ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Ginnum kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €255,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €7.000 en €23.000. We noemen hieronder vier verschillende type systemen. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft weer individuele gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een voordelige oplossing om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.425 en €5.500 bij een verwarmingsmonteur uit Ginnum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ginnum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Echter, het mondt uit in veel minder stookkosten. Dankzij een hoge subsidie behaal je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €6600. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €1900. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van allerlei onderwerpen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €27200Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€15400 – €21100Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5200 – €6650Relatief voordelig
Lucht-water€4500 – €6500Kan ook koelen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2350 – €5750Simpele oplossing voor thuis

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Ginnum consumeert circa 1500 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een energieleverancier als Engie of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing ligt tussen de €230 tot €380. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €180 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€750
Buitenlucht2325kWh€525€225
Bodemwarmte1600kWh€375€375
Hybride1350 kWh + 600 M3€563€188

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Ginnum?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. Er zijn een stuk of wat vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Ferwerderadiel?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dat geval hebben we de erkende groene lening via de gemeente Ferwerderadiel. Dit is een speciale lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.ferwerderadiel.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Ginnum. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €625 en lopen op tot wel €2700. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in februari 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Ginnum (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze circa €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze pakweg €1600.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf circa €2200.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€300, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiENE009WL9 KW€2650,-
ViessmannVitocal 222-S AWB-M-E 221.C065 KW€1800,-
GallettiMPIDC023H19 KW€3050,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een gezond wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Onderstaand bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Ginnum aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hierdoor weet je zeker dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie zorgt voor een prettig klimaat in huis zonder energieverspilling. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met elektriciteit. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!