Warmtepomp Wânswert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Wânswert? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en duurzame wijze om je huis te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €275,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan profiteer je van een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende zaken. Op deze pagina vind jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Wânswert.
warmtepomp-installateur-9178

 • Een energieneutrale woning
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Weinig onderhoud
 • Lange levensduur

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9178
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wânswert

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Je hebt keuze uit tal van producten. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wânswert kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter bekijkt jouw huis en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Wânswert? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Via onze website check jij in enkele stappen installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9178).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn type woning, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Na 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Verderop check jij waardevolle details inzake de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wânswert kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €340,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €6.900 en €23.100. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elk type wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.875 en €5.875 bij een verwarmingsmonteur uit Wânswert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wanswert

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Echter, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van een interessante subsidie profiteer je van een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €6900. Een hybride opstelling is er vanaf €2300. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels meerdere facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €26400Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€17300 – €23100Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4850 – €7075Lage aanschafprijs
Lucht-water€3900 – €6900Gemakkelijk plaatsen, buitenunit in zicht
Hybride€2400 – €6300Snel en goedkoop

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Wânswert consumeert ong. 1500 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing ligt tussen de €220 tot €390. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €180 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1075m3€653
Buitenlucht2300kWh€444€209
Bodemwarmte1725kWh€313€340
Hybride1400 kWh + 475 M3€477€176

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Wânswert?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie is actief naast jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Ferwerderadiel?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dat geval bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening van je gemeente Ferwerderadiel. Het betreft een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Ga ook naar www.ferwerderadiel.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, doorgaans kan je profiteren van de ISDE-subsidie Wânswert. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €825 tot plusminus €2150. Interesse hoeveel subsidie je in februari 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Wânswert (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je om en nabij €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je ongeveer €1525.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal zo’n €2200.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€125, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiENE012WL13 KW€2950,-
ViessmannVitocal 222-S AWB-E 221.C1310 KW€2300,-
GallettiHWM02216 KW€2900,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Wânswert aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Zo mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Grondige isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Goede ventilatie mondt uit in een prettig wooncomfort zonder energieverspilling. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar wel stroom. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!