Warmtepomp Hallum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Hallum? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een zuinige en verantwoorde benadering om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €215,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario ontvang je een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van allerlei elementen. Hierna check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Hallum.
warmtepomp-installateur-9074

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Aangenaam leefcomfort
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Onderhoudsarme investering
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode-regio9074
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Hallum

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er bestaan fors wat onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hallum biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert jouw woning en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Hallum? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van de warmtepomp-vergelijker check jij moeiteloos erkende installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9074).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere soort huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp haalt energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij uitgebreide toelichtingen omtrent populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Hallum kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €255,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €4.700 en €18.900. We spreken over vier verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk systeem heeft relevante pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt energie uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel. Een relatief goedkope manier om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.200 en €4.825 bij een verwarmingsmonteur uit Hallum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hallum

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Echter, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij een royale subsidie heb je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €5900. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €3100. De eindfactuur wordt gecalculeerd door diverse variabelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €23400Passief koelen, dure installatie
Water-water€17400 – €22000Ook koelende functie
Lucht-lucht€5050 – €7100Zeer betaalbaar
Lucht-water€4350 – €7275goede performance, veel elektriciteit nodig
Hybride€2000 – €6500Snel te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Hallum verbruikt grofweg 1500 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Essent of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €235 tot €300. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €145 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1250m3€691
Buitenlucht2775kWh€449€242
Bodemwarmte1975kWh€311€380
Hybride1475 kWh + 425 M3€484€207

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als de buitenlucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Hallum?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. We onderscheiden verschillende zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Ferwerderadiel?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening via jouw gemeente Ferwerderadiel. Kort gezegd een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.ferwerderadiel.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Hallum. Hoeveel je krijgt hangt af van energielabel en vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €875 tot ongeveer €1700. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in februari 2024 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hallum (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze ong. €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je ong. €1700.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2250.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€200, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiLEW 042WS44 KW€6200,-
VaillantgeoTHERM VWS 460/3 (B/W) (0010018423)52 KW€7000,-
GallettiMPET040H32 KW€4350,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een gezond binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Hallum aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee zorg je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Vaak gaat het om dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren draait uit op een comfortabel leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot verwarmen en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op stroom. De benodigde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!