Warmtepomp Lichtaard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Lichtaard? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een relatief goedkope en verantwoorde benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van verschillende zaken. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Lichtaard.
warmtepomp-installateur-9176

 • CO2 uitstoot beperken
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Combineren met zonnepanelen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode-regio9176
Netnummer0519 (+31519)
Gasgebruik M31500 M3
Stroom-gebruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Lichtaard

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit tal van producten. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lichtaard heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter onderzoekt de woonruimte en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Lichtaard? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door gebruik te maken van onze vergelijker check je in een zeer korte periode installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9176).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere categorie woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een dag of 5 ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat profiteert van warmte uit bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand ontdek jij bruikbare gegevens inzake de diverse warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Lichtaard kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €290,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.800 en €22.100. We spreken over 4 verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke vorm heeft weer individuele pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.200 en €7.025 bij een verwarmingsmonteur uit Lichtaard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lichtaard

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het draait uit op veel minder stookkosten. Middels een hoge subsidie krijg jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €7500. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2500. De uiteindelijke investering wordt getekend door specifieke randvoorwaarden zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €27200Hoog rendement, erg duur
Water-water€14100 – €21800Koelende functie
Lucht-lucht€4850 – €6050Eenvoudige installatie
Lucht-water€3650 – €6675Laagdrempelig, geplaatst met buitenunit
Hybride€2175 – €6100Interessante prijzen

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Lichtaard verbruikt grofweg 1500 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een energiemaatschappij als Eneco of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €245 tot €390. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €155 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1075m3€651
Buitenlucht2650kWh€430€221
Bodemwarmte1700kWh€299€352
Hybride1325 kWh + 400 M3€462€189

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of grondwater. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Lichtaard?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. De installatie wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Ferwerderadiel?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening in de regio Ferwerderadiel. Het is een unieke lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.ferwerderadiel.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Vergeet niet, vaak heb je recht op de ISDE-subsidie Lichtaard. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €925 en lopen op tot wel €3000. Informeren hoeveel subsidie je in maart 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Lichtaard (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergoeden ze zo’n €1925.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij zo’n €2175.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiENE012HL13 KW€2950,-
ViessmannVitocal 222-S AWB-M-E 221.C108 KW€2100,-
GallettiMCI008HM4 KW€1400,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een optimaal klimaat in huis. Hoe werkt dit? Onderstaand tref je een handig stappenplan van de warmteservice Lichtaard aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee verhinder je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren leidt tot een prettig wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De elektra die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!