Warmtepomp Blije

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Blije? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem profiteert van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een zuinige en ecologische manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je bespaart al snel €345,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal randvoorwaarden. In het volgende kopje ontdek jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Blije.
warmtepomp-installateur-9171

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Flinke subsidies

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode-regio9171
Netnummer0519 (+31519)
Gas-gebruik M31500 M3
Stroom-verbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Blije

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt tal van toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Blije heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter bekijkt het huis en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Blije? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Middels onze vergelijker check je vandaag nog verwarmingsinstallateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9171).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere soort huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. In 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt energie uit lucht, bodem of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze pagina bekijk je accurate informatie met betrekking tot populaire warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Blije kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €230,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.000 en €23.200. We onderscheiden grofweg vier verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elk systeem heeft weer individuele gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel. Een uitstekende manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.725 en €6.775 bij een verwarmingsmonteur uit Blije (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-blije

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is primair best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een significant lagere energierekening. Middels een hoge subsidie profiteer jij van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je aanschaffen vanaf €7700. Een hybride opstelling is er vanaf €2800. De eindfactuur komt tot stand door specifieke aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €24500Hoog rendement (COP), prijzig
Water-water€15900 – €24700Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3500 – €7100Relatief voordelig
Lucht-water€4600 – €7450Kan ook koelen, veel stroom benodigd
Hybride€2700 – €6300Ook voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Blije gebruikt circa 1500 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Delta of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing schatten we op €255 tot €320. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €130 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€747
Buitenlucht2375kWh€500€247
Bodemwarmte1925kWh€351€396
Hybride1425 kWh + 350 M3€538€209

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als ventilatielucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Blije?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze randvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat sluit je aan op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Ferwerderadiel?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? Dan kan je kiezen voor de erkende groene lening van je gemeente Ferwerderadiel. Het gaat om een tijdelijke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.ferwerderadiel.nl. Mogelijk ook interessant: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Blije. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €675 tot doorgaans €4000. Interesse naar de huidige subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Blije (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) ontvang je zo’n €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze grofweg €1850.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf pakweg €2025.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
GallettiENE006WS7 KW€2650,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-M 201.D108 KW€2100,-
GallettiMPIDC010H8 KW€1950,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een optimaal wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Blije aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Grondige isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en zolderisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Slim ventileren betekent een optimale leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening wordt veroorzaakt door verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De elektra die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!