Warmtepomp Hegebeintum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Hegebeintum? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €190,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende elementen. Hierna lees jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Hegebeintum.
warmtepomp-installateur-9173

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • In de zomer een koelende functie
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode-regio9173
Netnummer0518 (+31518)
Gasgebruik M31500 M3
Stroomgebruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Hegebeintum

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Je vindt diverse producten. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hegebeintum heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Hegebeintum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Met behulp van deze website vergelijk jij binnen enkele minuten (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9173).
 2. Specificeer de woning. Zaken als categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen 5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de mate van isolatie. Op deze pagina bekijk jij toepasbare aanbevelingen die gaan over beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Hegebeintum heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing loopt op tot €200,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.800 en €23.500. We werken op dit moment met vier verschillende soorten producten. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft weer individuele kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.525 en €7.325 bij een verwarmingsmonteur uit Hegebeintum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hegebeintum

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Echter, het leidt tot een significant lagere energierekening. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie krijg jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €7500. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2200. De eindfactuur wordt bepaald aan de hand van specifieke aspecten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €24200Zeer efficiënt, dure installatie
Water-water€14200 – €23400Beste rendement
Lucht-lucht€4700 – €6575Redelijk betaalbaar
Lucht-water€5150 – €6750Aansluitbaar op CV, veel stroom benodigd
Hybride€2050 – €6650Simpele oplossing voor thuis

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Hegebeintum verbruikt pakweg 1500 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energieleverancier als Eneco of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar ligt tussen de €260 tot €395. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €200 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€749
Buitenlucht2475kWh€517€232
Bodemwarmte1850kWh€367€382
Hybride1525 kWh + 475 M3€554€195

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals lucht of grondwater. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Hegebeintum?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele mitsen en maren: een isolatieschil om de woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Het apparaat is een aanvulling op jouw normale CV-ketel, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Ferwerderadiel?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? In dat geval is er de interessante groene lening bij de gemeenten Ferwerderadiel. Kort gezegd een interessante lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.ferwerderadiel.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, in de meeste gevallen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Hegebeintum. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €650 en lopen op tot wel €1950. Onderzoek doen naar de februari 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hegebeintum (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze ongeveer €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je zo’n €1650.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij pakweg €2425.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
GallettiENE009HS9 KW€2650,-
ViessmannVitocal 200-S AWB 201.D1611 KW€2400,-
GallettiMPIDC018H15 KW€2650,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een gezond klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Hegebeintum aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Vaak gaat het om isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie resulteert in een comfortabele leefomgeving zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!