Warmtepomp Reitsum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Reitsum? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie profiteert van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €170,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende facetten. Als je iets verders scrollt ontdek jij praktische info over een warmtepomp kopen in Reitsum.
warmtepomp-installateur-9175

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Gemakkelijke installatie
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9175
Netnummer0519 (+31519)
Gas-gebruik M31500 M3
Stroom-gebruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Reitsum

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Er bestaan diverse toepassingen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Reitsum kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter bestudeert het verblijf en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Reitsum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door middel van deze website tref jij veelzijdige de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9175).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals type woning, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat benut de energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. In de paragraaf hierna vind je samengestelde info ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Reitsum heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €270,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €4.100 en €18.100. We noemen hieronder vier verschillende soorten systemen. Het doorslaggevende verschil is de bron van energie. Elke pomp heeft zijn eigen voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel. Een laagdrempelige manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Doorgaans betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.900 en €4.325 bij een verwarmingsmonteur uit Reitsum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-reitsum

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar het mooie is, het draait uit op flink lagere energiekosten. Via een royale subsidie haal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €5700. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2500. De eindfactuur komt tot stand door specifieke onderwerpen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €27600Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€17900 – €21700Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3650 – €7025Eenvoudige installatie
Lucht-water€4450 – €7150Laagdrempelig, verbruikt veel stroom
Hybride€2225 – €5850Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Reitsum consumeert ong. 1500 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energieleverancier als Eneco of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing schatten we op €270 tot €330. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €140 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1200m3€650
Buitenlucht2525kWh€423€228
Bodemwarmte1725kWh€293€358
Hybride1550 kWh + 475 M3€455€195

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als omgevingslucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Reitsum?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Standaard zijn er verschillende vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp werkt slim samen met jouw normale gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Ferwerderadiel?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dit scenario is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Ferwerderadiel. Het gaat om een tijdelijke lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.ferwerderadiel.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, in de regel is er de ISDE-subsidie Reitsum. Hoeveel je krijgt heeft te maken met energielabel en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €725 tot doorgaans €3550. Informeren naar de hoogte van de subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Reitsum (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze zo’n €1600.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal zo’n €2350.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
GallettiENE009WS9 KW€2650,-
ViessmannVitocal 222-S AWB-M-E 221.C086 KW€1900,-
GallettiMPIDC029H25 KW€3650,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een aangenaam klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Reitsum aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan weet je zeker dat de warmte in huis de woning ontglipt. Degelijke isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren mondt uit in een comfortabel leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De nodige elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!