Warmtepomp Marrum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Marrum? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een voordelige en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €340,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan diverse variabelen. Hierna vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Marrum.
warmtepomp-installateur-9073

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Constante temperatuur
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode-regio9073
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Marrum

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan tientallen producten. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Marrum kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter inspecteert jouw huis en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Marrum? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van onze website bekijk je direct installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (9073).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn soort huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl check je omvangrijke aanbevelingen inzake alle verschillende warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Marrum kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €280,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €5.000 en €20.500. We spreken over vier verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de bron van energie. Elke merk wordt gekenmerkt door voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp neemt de energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.000 en €6.250 bij een verwarmingsmonteur uit Marrum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-marrum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Maar het mooie is, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van de huidige subsidies geniet jij van een snelle terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €7700. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €3000. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend a.d.h.v. velerlei onderwerpen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €23700Hoge subsidie, niet goedkoop
Water-water€16600 – €23700Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5050 – €6050Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4050 – €6600Goedkope installatie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2300 – €6750Niet volledig van het gas af

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Marrum gebruikt ong. 1500 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een maatschappij als Greenchoice of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar schatten we op €245 tot €395. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €190 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1200m3€690
Buitenlucht2675kWh€483€207
Bodemwarmte1825kWh€345€345
Hybride1400 kWh + 550 M3€518€173

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Marrum?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat randvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie is actief naast jouw moderne CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Ferwerderadiel?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval kan je profiteren van de erkende groene lening via de gemeente Ferwerderadiel. Dit is een tijdelijke lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.ferwerderadiel.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, normaal heb je recht op de ISDE-subsidie Marrum. De omvang van de subsidie hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €625 en kunnen oplopen tot €2200. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in juli 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Marrum (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) moet je rekenen op grofweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product begint het subsidiebedrag bij circa €2000.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€125, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiLEW 041WS45 KW€6300,-
VaillantgeoTHERM VWS 380/3 (B/W) (0010018422)43 KW€6100,-
GallettiMPET030H24 KW€3550,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een gezond wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Marrum aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren betekent een optimaal klimaat in huis zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar werken met stroom. De benodigde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!