Warmtepomp Ferwert

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Ferwert? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een voordelige en ecologische manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €285,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met allerlei facetten. Op warmtepomprevolutie.nl vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Ferwert.
warmtepomp-installateur-9172

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Ook koelen is mogelijk
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Onderhoudsarme investering
 • Hoog rendement

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9172
Netnummer0518 (+31518)
Gasgebruik M31500 M3
Stroom-gebruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energiekosten€157,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ferwert

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ferwert kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Ferwert? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. deze website ontdek jij in een zeer korte periode de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (9172).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als soort huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur de gegevens. Na zo’n 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem neemt energie uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. Hieronder lees je bruikbare adviezen m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Ferwert heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €280,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €6.000 en €16.500. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elk apparaat heeft zijn eigen eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.775 en €7.250 bij een verwarmingsmonteur uit Ferwert (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ferwert

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

De warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Gelukkig, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij de hoge subsidie heb jij een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem is er vanaf €6100. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €3200. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels verschillende variabelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €24500Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€17800 – €22600Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3800 – €6600Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4800 – €6375Krachtige oplossing, hoog energiegebruik
Hybride€2800 – €6300Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Ferwert gebruikt plusminus 1500 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een leverancier van energie als Delta of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing schatten we op €255 tot €335. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €145 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1125m3€748
Buitenlucht2725kWh€509€239
Bodemwarmte2075kWh€359€389
Hybride1600 kWh + 350 M3€546€202

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Ferwert?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren een paar eisen: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw moderne HR-ketel op gas, en vervangt de standaard ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Ferwerderadiel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan jij gebruik maken van een speciale groene lening in de gemeente Ferwerderadiel. Kort gezegd een speciaal soort lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.ferwerderadiel.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, meestal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Ferwert. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €525 en lopen op tot wel €3050. Informeren naar de september 2023 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Ferwert (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) vergoeden ze om en nabij €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op pakweg €1925.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf plusminus €2325.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je nog eens extra terug (€200, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
GallettiENE009HL9 KW€2650,-
ViessmannVitocal 200-S AWB 201.D1310 KW€2300,-
GallettiMPIDC014H11 KW€2250,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je een optimale leefomgeving. Hoe werkt dit? Hierbij tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Ferwert aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier zorg je dat warme lucht naar buiten gaat. Goede isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren leidt tot een prettige leefomgeving zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van ons energieverbruik heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar sluit je aan op stroom. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!